Förpackningen för spagetti har en inbyggd portionskontroll!

PUBLICERAD: 14 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningen innehåller sex avgränsade utrymmen, där varje avdelning innehåller rätt mängd spagetti för en normalportion. (Bild Yanko Design)|

Är du en spagettiälskare? Här är i så fall en nyhet för dig: En förpackning med inbyggd ”portionskontroll”, som ger exakt rätt mängd spagetti för en till sex portioner!

Genom en rivanvisning kan man öppna upp för ett utrymme, som innehåller rätt mängd spagetti för en normalportion. (Bild Yanko Design)

Bakom innovationen står designern Alesia Lurtcevich, som utformat en kartongförpackning för spagetti, som hjälper konsumenten att dosera rätt mängd spagetti i upp till sex portioner. Förpackningen presenteras nu på online designmagasinet Yanko Design.

Förpackningen är i princip en konventionell och avlång kartonglåda, lik sådana som många spagettimärken säljs i. Hemligheten ligger inne i lådan, där ett sinnrikt vikt pappark delar upp utrymmet i sex lika stora avdelningar och där varje avdelning fylls med spagetti motsvarande en normalportion.

Kartongförpackningen är försedd med rivanvisningar – tre på vardera sidan – vilka gör att konsumenten kan riva upp och öppna för varje enskild portion och på så sätt portionera ut spagetti för en till sex portioner.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x