Förpackning för italiensk glass vann den tyska PIDA-tävlingen

PUBLICERAD: 24 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Högsta utmärkelsen – PIDA Gold Award – gick till den här annorlunda glassförpackningen. (Bild PIDA)

Den tyska upplagan av BillerudKorsnäs internationella förpackningsdesigntävling PIDA är avgjord och guldpriset gick till en annorlunda glassförpackning.

Kreatör bakom förpackningen ”Krystal Kream” är designstudenten Hagen Neugebauer från ”Hochschule der Medien” i Stuttgart. Förutom den förnämsta utmärkelsen ”PIDA Gold Award” vann Hagen och hans glassförpackning även kategorin ”Highest level of Innovation”.

Den vinnande förpackningen är designad för en speciell vegansk glass från Italien och den imponerade på juryn med sin innovativa idé och annorlunda konstruktion. Vinnarförpackningen var enligt juryn ett perfekt exempel på hur en designtolkning av årets PIDA-motto: ”Awaken the Senses” skulle kunna se ut.

”Det här är fantastiskt. Jag är överväldigad. Jag trodde inte jag kunde vinna med alla de fantastiska arbeten som mina medtävlare åstadkommit”, sade en lycklig Hagen Neugebauer, när han fick veta att han vunnit guldutmärkelsen.

I övriga kategorier gick priset för ”Highest Level of User Friendliness Award” till Nadine Voll och Judith Kellermann, också från Hochschule der Medien, Stuttgart för bidraget ”hey Ocean!”, som är en förpackning för ”badbomber”.

Även segraren i kategorin ”Highest Level of Sustainability Award” kommer från Hochschule der Medien i Stuttgart – hon heter Vanessa Hoffer och hon vann kategorin med sin förpackning ”Miss Fortune”, som är en kartongförpackning för återanvändbara rakhyvlar.

”Jurymedlemmarna var imponerade av de tankeväckande och spännande koncepten, som de deltagande designteamen presenterade. Alla deltagare bör vara stolta över det arbete som utförts under extraordinära omständigheter”, säger Helmut Sieber, juryns ordförande för PIDA Germany.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x