Formsprutningsmaskin i rekordformat

PUBLICERAD: 19 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den väldiga formsprutningsmaskinen från KraussMaffei används för tillverkning av större sop- och avfallskärl.

Tyska formsprutmaskintillverkare KraussMaffei, med huvudkontor i München, har levererat sin hittills största maskin. Det skriver företaget i en pressrelease.
Maskinen, som har beteckningen MX 5500, har installerats hos tyska företaget Weber GmbH & Co KG i staden Haan, öster om Düsseldorf, där den sedan oktober 2014 används för tillverkning av större sopbehållare och sopkärl för den internationella marknaden.


Samtidigt med leveransen av MX 5500 levererades även en annan stor formsprutningsmaskin från KraussMaffei – en MX 4500 – till Weber GmbH & Co.

Bakom investeringen i de två stora formsprutningsmaskinerna ligger ett beslut om kapacitetsökning hos Weber och ett behov av större flexibilitet i tillverkningen, som består av större sop- och avfallsbehållare med volymer från 660 till 1.100 liter.

Den väldiga MX 5500 formsprutningsmaskinen har en skräddarsydd kundlösning som gör att den kan hantera de upp till 150 ton tunga formverktyg, som används för att kunna formspruta de stora avfallskärlen. Maskinen har också en imponerande låskraft på 5.500 ton.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx