Formblåsning av returmaterial

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 förhandsinformation

KREYENBORG Case Study UK Ecoplastics_KREYENBORG Fallstudie Großbritannien Ecoplastics low

Formsprutning av nya flaskor från rPET i England

Kreyenborg, som tillverkar utrustning till formsprutningsmaskiner visade bl a tre exempel på anläggningar som levererats till Brasilien, England och Kina. Alla tre anläggningar behandlar rPET, dvs PET-flaskor som samlats in för materialåtervinning.

David Bargery från Kreyenborg betonade dock att företagets utrustning kan användas till många andra polymera material t ex PLA.

Kreyenborg David Bargery - low

David Bargery

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

  WEMO presenterar en rad nyheter på årets K-mässa i Düsseldorf . Den nya robotgenerationen består av 3 modellserier,  E-X-...
Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

  Den tyska plastmässan K 13 har bjudit in till förhandsinformation om utställningen i höst. Mässan arrangeras av Messe Düsseldorf,...
K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

K2013 Förhandsinformation Josef Ertl som är ordförande i föreningen för den tyska plastindustrin, WVK, menar att bland de stora uppgifterna...
Ertl-low

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620