Under sitt varumärke Anamma lanserar nu Orkla Foods Sverige en formbar vegansk färs, som packas i en flexibel förpackning av sockerrörsbaserad bioplast.
Den nya vegofärsen, som tillverkas av soja, betecknas som en ”revolution för alla som vill äta veganskt”.
Anammas formbara veganska färs är nyckelhålsmärkt och glutenfri, den uppges vara rik på protein från sojabönor och ha 90 procent lägre klimatpåverkan än nötfärs. Dessutom är den förpackad i en klimatsmart förpackning, som till största delen består av bioplast, tillverkad med sockerrör som bioråvara.
”Nu kan konsumenterna själva forma sina egna bullar, biffar eller tillaga den perfekta burgaren. Vegofärsen har perfekt konsistens och har även fått höga betyg för den goda smaken. Vi vill göra det enkelt och gott för flera att anamma det veganska”, säger marknadschef Nina Sandström i ett pressmeddelande.
Anammas produkter tillagas i Sverige vid Orkla Foods Sveriges anläggningar i Eslöv och Simrishamn.