Flint Group lanserar klorfria beläggningar till förpackningar

PUBLICERAD: 7 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Flint Group Packaging Inks har utvecklat nya klorfria och värmeförseglingsbara beläggningar. (Genrebild. Foto AkzoNobel)

Flint Group Packaging Inks har utvecklat ett nytt sortiment av klorfria och värmeförseglingsbara beläggningar under varumärket NexisCode.

Flint skriver i ett pressmeddelande att beläggningarna uppfyller alla tekniska och regulatoriska krav och passar speciellt för förpackningar producerade med monomaterial och designade för återvinning.

De nya beläggningarna är utformade för att stödja hållbara förpackningslösningar utformade för cirkulära ekonomier och enligt Flint är den nya NexisCode-portföljen designad för ett brett utbud av plastfolie-, papper- och aluminiumförpackningsapplikationer. Beläggningarna är också utvecklade för att passa ett antal bindemedelsteknologier, som säkerställer lämplighet oavsett vilket substrat som används.

Lanseringen inkluderar ett omfattande utbud av lösningsmedelsbaserade beläggningar, som kan förseglas mot mjuka eller hårda aluminiumytor, såväl som mot polyolefin- och PET-filmer. I portföljen ingår också en komplett beläggningsserie för återvinningsbara pappersförpackningar.

Förutom fördelarna med återvinning av förpackningar, har NexisCodes klorfria värmeförseglingsbara beläggningar ett antal andra fördelar. Exempelvis möjliggör de värmeförsegling av icke-förseglingsbara monomaterial, vilket ger lägre totalvikt för en förpackning och de har också låga termiska förseglingsegenskaper, vilket möjliggör användning av dem i temperaturkänsliga förpackningsapplikationer.

”Det nya sortimentet av klorfria värmeförseglingsbara beläggningar vittnar om vårt engagemang att utveckla ansvarsfulla produkter och inte använda skadliga ämnen”, säger Stephen Butler, produktchef för Flint Group Flexible Packaging i Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x