FKuR:s nya lager i Norrköping betjänar kunder i Skandinavien

PUBLICERAD: 28 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Med ett lager i Norrköping kan FKuR och deras agent Polymerfront AB snabbare betjäna sina skandinaviska
bioplastkunder. (Bild Polymerfront)|I FKuR:s produktportfölj ingår även brasilianska Braskems sockerrörsbaserade biopolyeten I am green™.

För att kunna erbjuda sina kunder i Skandinavien bättre, smidigare och snabbare service har tyska bioplastproducenten och -leverantören FKuR Kunststoff Gmbh, med säte i Willich utanför Düsseldorf, etablerat ett nytt lager i Norrköping.

Lagret är uppfört i samarbete med logistikföretaget DSV Road AB och administreras av Polymerfront AB, som är agent för FKuR i Skandinavien.

I FKuR:s produktportfölj ingår även brasilianska Braskems sockerrörsbaserade biopolyeten I am green™.

”Lagret har tillkommit för att möta en ökande efterfrågan på bioplaster. Vi har fått många nya kunder under de senaste åren och vi kan nu lagerhålla och snabbare leverera FKuR:s bioplastmaterial till dessa”, säger Nagham Kourya på Polymerfront.

I lagret i Norrköping kommer FKuR att lagerföra hela sin portfölj av bioplastkvaliteter, vilken omfattar varumärken som Bio-Flex, Biograde, Fibrolon, Terralene, Terraprene, Estalon och I am green™ PE.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx