Finska Huhtamäki lanserar nedbrytbara Future Smart

PUBLICERAD: 21 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Huhtamäki lanserar nu den 100 procent nedbrytbara pappersbägaren Future Smart.|Future Smart är avsedd för varma och kalla drycker, men även produkter som glass och snabbmat.

Finska Huhtamäki Oyj lanserar den 100 procent nedbrytbara pappersbägaren Future Smart för varma och kalla drycker, glass och snabbmat. 

Den nya bägaren, som utvecklades år 2016,  är helt tillverkad av växtbaserade material. Kartongen i bägaren kommer från PEFC-certifierade hållbart hanterade skogar och bägarens fuktbarriär består av ett växtbaserat polyetenmaterial.

”Future Smart är ett stort steg framåt, när det gäller att ersätta fossiloljebaserade plastmaterial i förpackningar med ett helt förnybart och kostnadseffektivt växtbaserat material i den nya generationen”, säger Maisa Katila, VD för Huhtamaki Foodservice Nordic

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x