Extrudrar med lägre energiförbrukning

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 K2013 förhandsinformation

Battenfeld_Multi-Touch low

Battenfeld Multitouch ger energisnål nedkylning
och  bättre produktkvalitet

Företaget Battenfeld Cincinnati producerar extrudrar för tillverkning av skivor och andra produkter, t ex pallar. De stora marknaderna är byggindustrin, infrastruktur och förpackningar. Totalt omsätter företaget 200 miljoner euro varav förpackningar svarar för 30 – 40 miljoner euro.

– Kunskap inom skivtillverkning kan överföras mellan våra produktområden. Det viktigaste insatsområdet nu är energibesparingar, säger Henning Stieglitz, chef för förpackningsdivisionen.

Den nya extrudern har 25 % mindre energiförbrukning. Kylning av färdig produkt är viktig med återvinning av värmeenergin. Ett nyutvecklat system, multitouch, har fler valsar vilket ger jämnare kylning och bättre produkt.

– Viktiga marknader för förpackningsområdet är marknaden för livsmedel och vatten i Afrika. Behovet är stort och växer hela tiden, avslutar Henning Stieglitz.

Företaget representeras i Sverige av Battenfeld Sverige AB i Halmstad.

Battenfeld Henning Steiglitz

Henning Stieglitz
Foto: Messe Duesseldorf

 

 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front