Extrudrar med lägre energiförbrukning

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 K2013 förhandsinformation

Battenfeld_Multi-Touch low

Battenfeld Multitouch ger energisnål nedkylning
och  bättre produktkvalitet

Företaget Battenfeld Cincinnati producerar extrudrar för tillverkning av skivor och andra produkter, t ex pallar. De stora marknaderna är byggindustrin, infrastruktur och förpackningar. Totalt omsätter företaget 200 miljoner euro varav förpackningar svarar för 30 – 40 miljoner euro.

– Kunskap inom skivtillverkning kan överföras mellan våra produktområden. Det viktigaste insatsområdet nu är energibesparingar, säger Henning Stieglitz, chef för förpackningsdivisionen.

Den nya extrudern har 25 % mindre energiförbrukning. Kylning av färdig produkt är viktig med återvinning av värmeenergin. Ett nyutvecklat system, multitouch, har fler valsar vilket ger jämnare kylning och bättre produkt.

– Viktiga marknader för förpackningsområdet är marknaden för livsmedel och vatten i Afrika. Behovet är stort och växer hela tiden, avslutar Henning Stieglitz.

Företaget representeras i Sverige av Battenfeld Sverige AB i Halmstad.

Battenfeld Henning Steiglitz

Henning Stieglitz
Foto: Messe Duesseldorf

 

 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x