EUBP:s nya EU-representant huvudtalare på bioplastwebinar

PUBLICERAD: 30 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Maria Negut är ny EU-representant i Bryssel för bioplastorganisationen EUBP och huvudtalare på Nordisk Bioplastförenings webinar den 2 juni. (Bild EUBP)||Dirk Wens är belgisk bioplastexpert och den andre föredragshållaren på webinaret. (Bild BON Europe)

Nordisk Bioplastförenings webinar ”EU policies and bioplastics”, som äger rum den 2 juni, har Maria Negut, europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics (EUBP) nya EU-representant i Bryssel, engagerats som huvudtalare.

Maria Negut kommer att hålla sitt föredrag under rubriken ”EU Policy Update – The Political Environment of Bioplastics” och ge en aktuell överblick över vad som händer i Europa och EU inom området bioplast, med tonvikt på bioplasternas politiska miljö.

Maria Negut är ny EU-representant för EUBP i Bryssel sedan mitten av mars i år. Innan hon började på EUBP hade Maria Negut flera befattningar i EU-parlamentet och EU-kommissionen.

I webinaret medverkar också belgiske bioplastexperten Dirk Wens, som ska tala kring ämnet ”National Bioplastics Legislation in Europe”.

Dirk Wens är belgisk bioplastexpert och den andre föredragshållaren på webinaret. (Bild BON Europe)

Dirk Wens är ordförande i organisationen Belgian BioPackaging, som ingår i nätverket Bioplastics Organisations Network Europe (BON Europe) – ett samarbete mellan nationella bioplastorganisationer från hela Europa. BON Europe lanserades sommaren 2015 med uppdraget att koppla samman initiativ kring bioplastindustrin på EU-nivå och i medlemsstaterna.

Nordisk Bioplastförening (NBF) är en av medlemmarna i BON Europe liksom EUBP samt nationella bioplastorganisationer och företagsföreningar från bland annat Holland, Spanien, Tyskland, Frankrike, Ungern och Storbritannien.

NBF:s webinar ”EU policies and bioplastics” är gratis och pågår mellan kl. 14.00 och ca kl. 15.00, torsdagen den 2 juni. Webinaret modereras av Bo Wallteg, chefredaktör för packnews.com och nord emballage samt styrelsemedlem i NBF.

Mer info samt anmälan/registrering HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x