Ettiketto stärker positionen – köper Jigraf AB i Landskrona

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Det är glädjande att kunna välkomna Jigraf till oss”, säger Rikard Ahlin, VD för Ettiketto. (Bild Ettiketto)|”Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv”, säger Nicklas Margård, Volati. (Bild Volati)

Malmö-baserade etikettföretaget Ettiketto stärker sin marknadsposition i Sverige genom köp av Jigraf AB i Landskrona. Ettikettos ägare Volati meddelar att man tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Jigraf och att det blir Ettikettos fjärde tilläggsförvärv på kort tid.

Sedan 2020 har Ettiketto förvärvat Beneli AB i Helsingborg, Märkas AB i Åstorp samt StrongPoints etikettverksamhet i Sverige och Norge.

”Ettiketto har en marknadsledande position i Norden och har ökat sin årliga omsättning från cirka 250 miljoner kronor i juni 2020 till cirka 800 miljoner kronor i september 2021 till följd av de genomförda förvärven, inklusive Jigraf. Ettikettos målsättning är att bli en ledande aktör i norra Europa”, skriver Volati i ett pressmeddelande.

Jigraf AB levererar självhäftande etiketter till både konsumentvaror och industriprodukter. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och använder modern teknik. Jigraf, som har 14 anställda, omsatte 29 miljoner kronor under år 2020.

”Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv”, säger Nicklas Margård, Volati. (Bild Volati)

”Ettiketto är ett bra exempel på våra bolags bevisade förmåga att genomföra förvärv. Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv och till följd av att vi är en trygg och stabil köpare. Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Jigraf. Förvärvet stärker vårt erbjudande och är i linje med Ettikettos tillväxtstrategi”, säger Nicklas Margård, chef för affärsområdet Industri inom Volati.

”Det är mycket glädjande att kunna välkomna Jigraf till Ettiketto. Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj samt långa och goda kundrelationer. Förvärvet stärker vår produktionskapacitet samt vår marknadsposition i Sverige ytterligare. Samtidigt finns det tydliga synergier, precis som vid våra tidigare förvärv. Vi är övertygade om att vår långsiktighet och förmåga att ta hand om bolagen vi förvärvar kommer att bidra positivt till Jigrafs fortsatta utveckling”, säger Rikard Ahlin, VD för Ettiketto.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax