Etikettjätten CCL förvärvar Innovia för 8 miljarder kronor

PUBLICERAD: 20 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”CCL kommer att bli en utmärkt ägare för Innovias anställda och kunder”

Etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries köper Innovia Group – specialist på flexibla biaxiellt orienterade polypropenfilmer (BOPP) och på polymerbaserade sedlar – för 1,13 miljarder kanadensiska dollar (knappt 8 miljarder kronor).
Säljare är brittiska Smithfield Group, som förvaltar Innovia för ett konsortium av privata investerare.

Affären följer på en mycket framgångsrik period för Innovia, då man förbättrat kapacitet och prestanda såväl inom sin filmproduktion som inom sedeltillverkningen.

För att kunna fokusera ytterligare på BOPP-produktionen och sedeltillverkningen avyttrade Innovia tidigare i år sitt affärsområde inom cellulosabaserade filmer, omfattande varumärkena Cellophane och NatureFlex, till japanska Futamura Chemicals Co., Ltd. (Läs HÄR!)

”CCL kommer att bli en utmärkt långsiktig ägare för Innovias anställda och kunder. CCL erkänner värdet i Innovias världsledande teknik inom BOPP-filmer och säkra sedlar och ser förvärvet av Innovia som ett utmärkt komplement för att uppnå nya tillväxtmöjligheter för sin verksamhet”, säger Innovia Groups VD Mark Robertshaw i en kommentar.

Kanadabaserade CCL är världens största specialetikettkoncern och är noterad på Torontobörsen till ett värde av åtta miljarder Kanada-dollar (ca 56 miljarder kronor). CCL har mer än 20.000 anställda och driver 156 produktionsanläggningar i 35 länder.

Transaktionen, som kräver godkännande av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd i slutet av första kvartalet 2017.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x