Eson Pac satsar inom farma och installerar ny press i Åstorp

PUBLICERAD: 10 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Glada Eson Pac-medarbetare (bakom maskerna..!) vid den nya etikettpressen EFA 430 från MPS Systems. (Bild Eson Pac)|”Vår nya etikettpress har alla de senaste tekniska innovationerna”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

Vid sin produktionsenhet i skånska Åstorp satsar förpackningsleverantören Eson Pac AB på etiketter för läkemedelsindustrin. Senaste investeringen är en åtta-färgers flexopress från nederländska tryckpressleverantören MPS Systems.

2019 beslutade Eson Pac, som har sitt huvudkontor i halländska Veddige, att investera och etablera en produktionsenhet i Åstorp med 100 procent fokus på läkemedelsetiketter. Produktionen inleddes under 2020 och efter en framgångsrik start och ökande krav görs nu ytterligare investeringar för att öka produktions- och leveranskapaciteten.

”Vår nya etikettpress har alla de senaste tekniska innovationerna”, säger Pierre Åkesson. (Bild Eson Pac)

I januari i år har Eson Pac sålunda investerat i och installerat ytterligare kapacitet inom etikettryck i form av en EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems och i mars i år kommer bolaget att installera ytterligare kapacitet inom efterbehandlingsområdet.

”Vår nya produktionslinje är av högsta kvalitet med alla de senaste tekniska innovationerna. Det är en helautomatisk flexopress, speciellt utformad för etikettproduktion på olika substrat. Maskinen är ´framtidsanpassad´ med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet. Detta är ett naturligt steg för vårt uttalade fokus på lösningar för läkemedelsindustrin” säger Pierre Åkesson, operativ chef på Eson Pac AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx