Emballator köper norskt metallförpackningsföretag

PUBLICERAD: 4 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Gunnar Lindberg

Ulricehamns-baserade Emballator Metal Group, som ingår i Emballator-koncernen, har träffat avtal med norska metallförpackningstillverkaren Skanem Moss A/S med innebörden att Emballator förvärvar samtliga aktier i det norska företaget.
Emballator skriver i ett pressmeddelande att tillverkningen i norska Moss ska flyttas till Ulricehamn. Flytten kommer att ske succesivt och vara klar till sommaren.

Enligt Emballator stärks företagets produktsortiment ytterligare genom förvärvet, vilket skapar möjligheter att tillgodose marknadens önskemål inom metallemballage.

”En ökad omsättning ger också möjlighet till nyanställning av medarbetare och därmed möjlighet att bygga upp kompetensen ytterligare inom företaget”, säger Emballator Metal Groups interimistiske VD  Gunnar Lindberg.

I likhet med Emballator Metal Group tillverkar Skanem Moss A/S metallemballage till färg- och lackindustrin och de har en dominerade ställning på norska marknaden. Företagets omsättning år 2013 var cirka 100 miljoner norska kronor.

Förutom huvudsätet och tillverkningen i Ulricehamn, har Emballator Metal Group även enheter i Storbritannien (Bradford), Danmark (Köpenhamn) och Finland (Helsingfors). Antalet anställda är cirka 300 och årsomsättningen cirka 850 miljoner kronor.

I Emballator-koncernen ingår bland annat även företagen Lagan Plast, Thy Plast, Mellerud Plast, Växjöplast och GN Industri. Emballator-koncernen är en del av familjeägda Herencokoncernen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x