Emballator köper norskt metallförpackningsföretag

PUBLICERAD: 4 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Gunnar Lindberg

Ulricehamns-baserade Emballator Metal Group, som ingår i Emballator-koncernen, har träffat avtal med norska metallförpackningstillverkaren Skanem Moss A/S med innebörden att Emballator förvärvar samtliga aktier i det norska företaget.
Emballator skriver i ett pressmeddelande att tillverkningen i norska Moss ska flyttas till Ulricehamn. Flytten kommer att ske succesivt och vara klar till sommaren.

Enligt Emballator stärks företagets produktsortiment ytterligare genom förvärvet, vilket skapar möjligheter att tillgodose marknadens önskemål inom metallemballage.

”En ökad omsättning ger också möjlighet till nyanställning av medarbetare och därmed möjlighet att bygga upp kompetensen ytterligare inom företaget”, säger Emballator Metal Groups interimistiske VD  Gunnar Lindberg.

I likhet med Emballator Metal Group tillverkar Skanem Moss A/S metallemballage till färg- och lackindustrin och de har en dominerade ställning på norska marknaden. Företagets omsättning år 2013 var cirka 100 miljoner norska kronor.

Förutom huvudsätet och tillverkningen i Ulricehamn, har Emballator Metal Group även enheter i Storbritannien (Bradford), Danmark (Köpenhamn) och Finland (Helsingfors). Antalet anställda är cirka 300 och årsomsättningen cirka 850 miljoner kronor.

I Emballator-koncernen ingår bland annat även företagen Lagan Plast, Thy Plast, Mellerud Plast, Växjöplast och GN Industri. Emballator-koncernen är en del av familjeägda Herencokoncernen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax