Effektiva bandtransporter med Interrolls synkrona trummotorer

PUBLICERAD: 12 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya synkrona trummotorn DM 0138 för bandtrasporter är världens mest kraftfull, enligt Interroll. (Bild Interroll)|Hauke Tiedemann är VD för Interroll Trommelmotoren, som är beläget i Baal, Tyskland. (Bild Interroll)

Schweiziska materialhanteringsspecialisten Interroll har lanserat vad man betecknar som världens mest kraftfulla synkrona trummotor för bandtransportsystem. Den nya trummotorn har en effekt på 1,8 kilowatt och uppfyller de högsta hygienkraven.

Interroll skriver i ett pressmeddelande att med den nya drivenheten kan dynamiska och automatiserade materialflödeslösningar implementeras mycket ekonomiskt för att transportera ett ännu mer omfattande sortiment av varor via ett enda transportbandssystem.

Den nya synkrona trummotorn DM 0138 utökar Interrolls sortiment med högpresterande synkronmotorer, vilket öppnar för nya tillämpningar för kunder och användare, särskilt i mycket dynamiska logistikcentra och inom livsmedelsindustrin. Liksom DM 0080– och DM 0113-serierna erbjuder den nya DM 0138 maximal acceleration och bromsprestanda med mycket låg energiförbrukning och förmåga att exakt positionera transporterade varor i ett system utan användning av ytterligare sensorer. Detta förenklar till exempel integrationen av förpacknings- och andra processmaskiner till ett automatiserat varuflöde.

Hauke Tiedemann är VD för Interroll Trommelmotoren, som är beläget i Baal, Tyskland. (Bild Interroll)

Den nya synkronmotorn har en kompakt design med en diameter på 138 mm och en effekt på 1,8 kilowatt – en prestanda, som tidigare endast kunnat uppnås med konventionella asynkronmotorer med en diameter på 165 mm.

”Alltfler företag runt om i världen uppskattar fördelarna med moderna synkrona trummotorer, som kombinerar kompakthet med hög funktionalitet och ekonomi. Detta gäller särskilt för användare som har höga krav på automatisering eller hygien, till exempel inom livsmedelsindustrin”, säger Hauke Tiedemann, VD för Interroll Trommelmotoren GmbH, som har säte i tyska Baal.

————————————————–
Interroll Group, som grundades 1959, är en ledande global leverantör av materialhanteringslösningar. Företaget erbjuder ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster som exempelvis transportrullar, trummotorer och drivenheter för transportsystem, transportörer, sorterare och rullfackssystem.
Interrolls produkter används bland annat inom drycker, livsmedel, mode, bilindustri, m fl samt inom e-handel och på flygplatser och inom express- och posttjänster.
Interroll har huvudkontoret i Schweiz och ett globalt nätverk med 34 företag (bl.a. Interroll Nordic i Halmstad). Omsättningen är ca 559,7 miljoner CHF (ca 5,133 miljarder kronor) och antalet anställda 2.400 (2019).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax