Ecolean öppnar regionalt huvudkontor i Kuala Lumpur

PUBLICERAD: 31 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Alla länder i Sydostasien har en enorm potential för förpackningar som våra”|säger Paul Melbin

För att kunna möta marknadsmöjligheterna i Sydostasien har Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean öppnat ett regionalt huvudkontor i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.
Det nya kontoret stärker ytterligare Ecoleans närvaro i Asien och följer på en nyligen beslutad större investering, som ger ökad produktionskapacitet vid företagets anläggning i Kina.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att efterfrågan på innovativa, säkra och användarvänliga förpackningslösningar inom flytande livsmedel är stor i Sydostasien. Ecoleans närvaro på marknaderna i de sydostasiatiska länderna visar på företagets långsiktiga engagemang i regionen och med ett regionalt huvudkontor i Malaysia kan Ecolean fungera som en strategisk partner till mejerier och producenter av flytande livsmedel på både etablerade och nya marknader.

”Alla marknader i den sydostasiatiska regionen är exceptionella och har en enorm potential för just sådana innovativa förpackningar som Ecolean producerar. Både tillverkare och konsumenter i de här länderna söker lösningar som i likhet med våra produkter erbjuder den sällsynta kombinationen av attraktionskraft, livsmedelssäkerhet och användarvänlighet”, säger Paul Melbin, VD för Ecolean SE Asia Sdn Bhd.

Ecoleans regionala huvudkontor i Kuala Lumpur ligger i den dynamiska stadsdelen KL Sentral, en perfekt lokalisering i stadens största knutpunkt med utmärkta inhemska och internationella förbindelser. Från det nya kontoret och med den ökade produktionskapaciteten i Kina kommer Ecolean att kunna erbjuda kunder och partners i regionen korta leveranstider och fullgod service.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x