DS Smiths nya fabrik är den största i sitt slag i Europa

PUBLICERAD: 21 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

DS Smiths nya produktionsanläggning i tyska Erlensee är en imponerande anläggning.|I augusti 2015 togs de första spadtagen till den nya fabriken i Erlensee. Nu

DS Smith har öppnat en ny supermodern förpackningsfabrik i tyska Erlensee. Fabriken, som kostat 50 miljoner euro (cirka en halv miljard kronor), sägs vara den största i sitt slag i Europa.
Anläggningen är en del i ett omfattande investeringsprogram, som syftar till att fördubbla koncernen DS Smiths storlek, och där man gjort speciellt stora investeringar i Tyskland och Schweiz de senaste åren.

Anläggningen i Erlensee omfattar 45.000 kvadratmeter byggnader på en 88.000 kvadratmeter stor tomt. Fabriken började byggas i augusti 2015 och stod helt färdig i september i år. Det officiella öppnandet av fabriken skedde den 17 november.

Vid den nya anläggningen ska DS Smith producera displayer och konsumentförpackningar. Produktionsdelen är utrustad med det allra senaste inom tryck- och efterbehandlingsteknik. I anläggningen finns även en stor logistikdel samt konferensrum och kontor. 

I fabriken ingår även ett speciellt ”Impact and PackRight”-centrum, där kunder kan uppleva en hel leveranscykel under realistiska förhållanden och där man i samarbete med DS Smiths experter kan skapa en perfekt display eller förpackning. Centret är uppbyggt som en riktig stormarknad med ett bakomliggande lager, vilket gör att kunderna i en verklig miljö kan se vilka intryck och effekter deras produkter skapar.

Vid anläggningen kommer man också att inrätta en speciellt ”Trends & Innovations”-avdelning, där kunder och besökare kan få information om den senaste utvecklingen och få inspiration till försäljningshöjande förpackningslösningar, bland annat genom virtual reality-applikationer.

Den nya fabriken ersätter den produktionsanläggning DS Smith tidigare hade i Hanau, tio kilometer från Erlensee. Samtliga 250 anställda vid fabriken i Hanau har följt med till den nya anläggningen i Erlensee,.
DS Smith skriver i ett pressmeddelande att det totala antalet anställda i Erlensee kommer att öka inom de närmaste åren i enlighet med bolagets ambitiösa strategi att växa inom affärsområdet displayer och konsumentförpackningar.

”Den nya fabriken är ett bevis på vårt åtagande att betjäna våras kunder på bästa sätt och vi är övertygade att vi med denna anläggning skapat den största och mest effektiva fabriken i sitt slag i Europa”, säger Tobias Häfner, DS Smiths försäljningschef inom displayer och konsumentförpackningar i Tyskland och Schweiz.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x