DS Smiths nya fabrik är den största i sitt slag i Europa

PUBLICERAD: 21 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

DS Smiths nya produktionsanläggning i tyska Erlensee är en imponerande anläggning.|I augusti 2015 togs de första spadtagen till den nya fabriken i Erlensee. Nu

DS Smith har öppnat en ny supermodern förpackningsfabrik i tyska Erlensee. Fabriken, som kostat 50 miljoner euro (cirka en halv miljard kronor), sägs vara den största i sitt slag i Europa.
Anläggningen är en del i ett omfattande investeringsprogram, som syftar till att fördubbla koncernen DS Smiths storlek, och där man gjort speciellt stora investeringar i Tyskland och Schweiz de senaste åren.

Anläggningen i Erlensee omfattar 45.000 kvadratmeter byggnader på en 88.000 kvadratmeter stor tomt. Fabriken började byggas i augusti 2015 och stod helt färdig i september i år. Det officiella öppnandet av fabriken skedde den 17 november.

Vid den nya anläggningen ska DS Smith producera displayer och konsumentförpackningar. Produktionsdelen är utrustad med det allra senaste inom tryck- och efterbehandlingsteknik. I anläggningen finns även en stor logistikdel samt konferensrum och kontor. 

I fabriken ingår även ett speciellt ”Impact and PackRight”-centrum, där kunder kan uppleva en hel leveranscykel under realistiska förhållanden och där man i samarbete med DS Smiths experter kan skapa en perfekt display eller förpackning. Centret är uppbyggt som en riktig stormarknad med ett bakomliggande lager, vilket gör att kunderna i en verklig miljö kan se vilka intryck och effekter deras produkter skapar.

Vid anläggningen kommer man också att inrätta en speciellt ”Trends & Innovations”-avdelning, där kunder och besökare kan få information om den senaste utvecklingen och få inspiration till försäljningshöjande förpackningslösningar, bland annat genom virtual reality-applikationer.

Den nya fabriken ersätter den produktionsanläggning DS Smith tidigare hade i Hanau, tio kilometer från Erlensee. Samtliga 250 anställda vid fabriken i Hanau har följt med till den nya anläggningen i Erlensee,.
DS Smith skriver i ett pressmeddelande att det totala antalet anställda i Erlensee kommer att öka inom de närmaste åren i enlighet med bolagets ambitiösa strategi att växa inom affärsområdet displayer och konsumentförpackningar.

”Den nya fabriken är ett bevis på vårt åtagande att betjäna våras kunder på bästa sätt och vi är övertygade att vi med denna anläggning skapat den största och mest effektiva fabriken i sitt slag i Europa”, säger Tobias Häfner, DS Smiths försäljningschef inom displayer och konsumentförpackningar i Tyskland och Schweiz.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x