DS Smith lanserar mätverktyg för förpackningars cirkularitet

PUBLICERAD: 25 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med DS Smiths mätverktyg Circular Design Metrics kan man på designstadiet mäta och bedöma en förpacknings cirkularitet . (Bild DS Smith)||”Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin miljöpåverkan”, säger Stefano Rossi. (Bild DS Smith)

DS Smith har lanserat Circular Design Metrics, som är branschens första verktyg för mätning och bedömning av en förpacknings cirkularitet.

Stefano Rossi. (Bild DS Smith)

DS Smith Sverige skriver i ett pressmeddelande att Circular Design Metrics ger en unik inblick i hur ett företags val av förpackning kan minska en negativ påverkan på miljön. Genom mätmetoden kan man också jämföra hur mycket olika beslut kring förpackningsdesign påverkar miljön och på så sätt främja cirkularitet.

”Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin miljöpåverkan. Vi vill låta varumärkesägarna förstå vad deras förpackningsval betyder för en cirkulär ekonomi och vårt mätverktyg är en spelväxlare som driver miljöprestanda i förpackningar. Vi är glada att använda vår expertis för att hjälpa företag, stora som små, på deras resa att bli cirkulära redo”, säger Stefano Rossi, Packaging CEO vid DS Smith.

Mätverktyget Circular Design Metrics gör det möjligt att se och jämföra prestanda för en förpackningsdesign med hänsyn till en rad indikatorer, som återvinningsbarhet, förnybart innehåll, optimering av leveranskedjan, etc. Verktyget innehåller åtta olika indikatorer som tillsammans ger en tydlig vägvisning på cirkularitetsprestanda och hjälper till att identifiera områden med potential för förbättringar.

DS Smith skriver att mätverktyget gör det möjligt att bedöma effekterna av varje designbeslut och hjälpa kunder att skapa de mest cirkulära förpackningslösningarna. Företaget uppger också att man under de kommande månaderna kommer att bädda in de nya mätvärdena i sina kunders förpackningsdesignprocesser med kunder

DS Smiths Circular Design Metrics är en uppföljning och utvidgning av företagets ”Circular Design Principles” för förpackningar, som man lanserade år 2020 i samarbete med Ellen MacArthur Foundation. Principerna utvecklades för att hjälpa företag att designa avfall och föroreningar, hålla produkter och material i bruk och regenerera naturliga system.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax