DS Smith har anslutit sig till branschalliansen 4evergreen

PUBLICERAD: 9 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Branschalliansen 4evergreen växer och allt fler stora och viktiga aktörer ansluter sig till initiativet.|”DS Smith kommer att spela en viktig roll i 4evergreen”, säger Peter Clayson, (Bild DS Smith)

Brittiska förpackningskoncernen DS Smith meddelar att man nu är en del av branschalliansen 4evergreen, som ska öka användningen av pappersbaserade förpackningar i en cirkulär och hållbar ekonomi, som minimerar klimat- och miljöpåverkan.

Initiativet 4evergreen leds av det europeiska pappersindustriförbundet CEPI och samlar inte bara ledande förpackningstillverkare inom samarbetet, utan även andra stora varumärken inom hela värdekedjan, som exempelvis Tetra Pak, Nestlé, Danone, Mars, m fl.

”DS Smith kommer att spela en viktig roll i 4evergreen”, säger Peter Clayson, (Bild DS Smith)

Förutom att öka medvetenheten om fördelarna med fiberbaserade förpackningsmaterial kommer 4evergreen att förespråka EU-lagstiftning som stödjer innovativ produktdesign som främjar återvinning, samt kräva utveckling av optimerade insamlingssystem och bättre infrastruktur för återvinning.

Peter Clayson, Head of Government and Community Affairs, DS Smith, säger att DS Smith kommer att spela en viktig roll i detta nya forum. Han menar också att företagets engagemang inom 4evergreen kompletterar det engagemang man redan har för en påskyndning av en cirkulär ekonomi, genom samarbetet med Ellen MacArthur Foundation.

Här kan du läsa våra tidigare artiklar om 4evergreen och vilka företag som anslutit sig:

Samarbetet 4evergreen främjar fiberbaserade förpackningar

Smurfit Kappa en av grundarna i branschalliansen 4evergreen

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax