DS Smith-förpackningar som skyddar känslig elektronik

PUBLICERAD: 25 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

De nya förpackningarna skyddar Movistars elektronikprodukter och förenklar logistiken.

Dekoderleverantören Movistar behövde DS Smiths hjälp med att få fram en ny förpackning, som skulle ge rationellare och enklare förpackningshantering samtidigt som den skulle skydda känsliga elektronikprodukter, effektivisera pallettering och göra det möjligt att scanna av de packade produkternas streckkoder utan att förpackningen öppnades.

DS Smith tog fram en förpackning i wellpapp, som kan anpassas efter ett stort antal dekoderreferenser grupperade efter storlek, utan att det försämrar skyddet.  Statiska belastningstester gjordes för att avgöra hur stark förpackningen behövde vara för att kunna palleteras mest effektivt.

Resultatet blev ett koncept, där man nu endast behöver använda sig av två förpackningar för 14 olika produkter.

Andra fördelar är:

  • Dubbel botten i förpackningarna har reducerat antalet skador på de känsliga hårddiskar, som packas.
  • Movistar har också kunnat sänka sina kostnader för transport och lagring tack vare att förpackningarna utformades för att passa storleken på europapallar och lastvolymen därmed kunde optimeras.
  • Förpackningen är dessutom ”tidlös” genom att den enkelt kan anpassas till Movistars kommande produkter.
  • Utskurna ”fönster” gör de förpackade produkternas streckkoder synliga och läsbara utan att förpackningen behöver öppnas, vilket förenklar hanteringen genom hela distributionskedjan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x