DS Smith-förpackningar som skyddar känslig elektronik

PUBLICERAD: 25 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

De nya förpackningarna skyddar Movistars elektronikprodukter och förenklar logistiken.

Dekoderleverantören Movistar behövde DS Smiths hjälp med att få fram en ny förpackning, som skulle ge rationellare och enklare förpackningshantering samtidigt som den skulle skydda känsliga elektronikprodukter, effektivisera pallettering och göra det möjligt att scanna av de packade produkternas streckkoder utan att förpackningen öppnades.

DS Smith tog fram en förpackning i wellpapp, som kan anpassas efter ett stort antal dekoderreferenser grupperade efter storlek, utan att det försämrar skyddet.  Statiska belastningstester gjordes för att avgöra hur stark förpackningen behövde vara för att kunna palleteras mest effektivt.

Resultatet blev ett koncept, där man nu endast behöver använda sig av två förpackningar för 14 olika produkter.

Andra fördelar är:

  • Dubbel botten i förpackningarna har reducerat antalet skador på de känsliga hårddiskar, som packas.
  • Movistar har också kunnat sänka sina kostnader för transport och lagring tack vare att förpackningarna utformades för att passa storleken på europapallar och lastvolymen därmed kunde optimeras.
  • Förpackningen är dessutom ”tidlös” genom att den enkelt kan anpassas till Movistars kommande produkter.
  • Utskurna ”fönster” gör de förpackade produkternas streckkoder synliga och läsbara utan att förpackningen behöver öppnas, vilket förenklar hanteringen genom hela distributionskedjan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning