Dryckesbägaren som inte behöver något separat lock

PUBLICERAD: 7 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards dryckesbägare Lidloc har en designlösning|som gör att toppdelen kan vikas ner och bilda ett integrerat lock.
|Vikanvisningar på Lidloc gör det enkelt att vika ner och låsa toppdelen på bägaren.

Metsä Board har utvecklat en pappersbaserad dryckesbägare med en unik design, som gör att bägaren kan förslutas utan att man behöver ett separat lock. Bägaren, som fått namnet Lidloc, är avsedd för varma och kalla drycker och den lanserades nyligen på utställningen Packaging Innovations i brittiska Birmingham.

Den patenterade designen av Lidloc baseras på en förhöjd standardmugg, som viks och låses och på så sätt får ett integrerat lock. Den innovativa lösningen tar helt bort behovet av ett separat plastlock och kommer att förändra sättet att producera, använda och återvinna pappmuggar.

Lidloc-konceptet presenterades för en speciellt inbjuden publik på Packaging Innovations av Metsä Boards design- och innovationschef Cyril Drouet.

”Vi har utformat Lidloc till att vara en konstruktion i ett stycke, vilket eliminerar behovet av ett separat plastlock. Med hjälp av en säker ´lås-lock´-design är muggen enkel att vika ihop. Det integrerade locket är tätt och ger möjligheter för att stärka kundernas varumärke, eftersom tryckning kan ske i ett stycke samtidigt med resten av muggämnet.  Locket är dessutom utformat så, att konsumenten kan smutta på hett innehåll, men är också idealiskt för kalla drycker som dricks med sugrör”, förklarade Cyril Drouet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish