DMK Group och Arla Foods sluter avtal om mozzarella

PUBLICERAD: 11 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Arla är en av världens ledande producenter av mozzarellaost”|säger Peder Tuborgh. (Bild Arla Foods)

Det tyska mejeriföretaget DMK Group ska producera 35.000 ton mozzarellaost för Arla per år på anläggningen i Nordhackstedt, som byggs om för mozzarellaproduktionen.
Idag har DMK:s ostanläggning i Nordhackstedt en kapacitet på cirka 70.000 ton, varav hälften är inriktad på mozzarella. DMK kommer att investera 15 miljoner euro i en ombyggnation och i slutet av 2018 ska hela anläggningen producera mozzarella samt då starta tredjepartstillverkning för Arla.

Arla kommer att leverera 300?350 miljoner kilo mjölk för produktionen årligen och kommer att betala DMK för att producera 35.000 ton mozzarellaost varje år.

De två mejeriföretagen äger sedan 2011 joint venture företaget ArNoCo, som på anläggningen i Nordhackstedt driver en toppmodern vasslebearbetningsanläggning. Eftersom mozzarellaproduktionen i Nordhackstedt ökar kommer anläggningen även att kunna öka vassleproduktionen. 

”Vi är glada över att ha slutit ett samarbetsavtal som säkrar tillgången på råvara för vår joint venture-produktion på ArNoCo. Det kommer utöka Arlas strategiska affärskategori mozzarella och vår egen produktion av vassleproteiningredienser. Allt för att öka värdet av våra ägares mjölk”, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods, i ett pressmeddelande.

”Vi omformar vår produktion för att våra tyska anläggningar ska bli mer effektiva. Utöver detta optimerar vi vår portfölj mot mer värdeskapande produkter. Denna överenskommelse kommer att göra det möjligt för oss att ta nästa steg framåt och rusta DMK för framtiden”, säger Ingo Müller, koncernchef för DMK Group.

Det nya samarbetet kommer efter en ökad global efterfrågan på mozzarellaost från både konsumenter och livsmedelsindustrin. Arla Foods och DMK räknar med att den europeiska mozzarellamarknaden kommer att öka från 600.000 ton 2017 till 720.000 ton år 2022. 

”Arla är en av världens ledande producenter av mozzarellaost. Med detta avtal siktar vi på att bygga vidare för att fortsatt erbjuda mozzarella av högsta kvalitet till konsumenter och livsmedelskunder i Europa, Asien, USA och Mellanöstern”, säger Peder Tuborgh.

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x