Den nya etiketthandboken avtäcks på Empack i Kista

PUBLICERAD: 2 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

På Empack kommer den nya versionen av ”etiketthandboken” att avtäckas!

Efter 13 år är det dags för en ny uppdaterad version av Etikettgruppens praktiska guide för etikettbranschens kunder. Den nya etiketthandboken, som fått titeln ”Etiketten i Fokus”  kommer att avtäckas vid en ceremoni på förpackningsmässan Empack i Kista den 6 oktober.

Det var år 2003, som Etikettgruppen inom Grafiska Företagen producerade sin ”Handbok i Etikett”, en praktisk guide för etikettbranschens kunder med en lång rad punkter att ha med i bilden, när man beställer en etikett. Boken har varit, och är, mycket uppskattad, men 13 år har passerat och mycket har hänt, både produktions- och materialmässigt. Dags för en uppdatering med andra ord.

Tidningen nord emballage/Packnews kom tidigare överens med Etikettgruppen om att ta på sig uppdateringsarbetet och producera boken. Under en period har därför olika representanter för branschen bidragit med värdefull information, som gjort uppdateringen möjlig.

En del texter har försvunnit, andra har modifierats och mycket har tillkommit. Det innebär att den nya etiketthandboken, som heter ”Etiketten i Fokus” har drygt 30 sidor mer information och nu omfattar 88 sidor.

Boken kommer att avtäckas vid en liten ceremoni den 6 oktober klockan 14.40 på stora scenen på Empackmässan i Kista, där även representanter för Etikettgruppen finns på plats.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor