De öppnar showroom

PUBLICERAD: 26 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari
ITO Pall-Packs nya utställningslokal ska ge potentiella kunder möjligheten att se maskinerna i drift.

ITO Pall-Pack satsar på ett showroom:
– Vi vill visa hur våra packmaskiner, sträckfilmsmaskiner, bandningsmaskiner och tejpmaskiner fungerar, säger Kim Borg, produktchef på ITO Pall-Pack.

I ITO Pall-Packs nya showroom i Täby får besökare och kunder möjlighet att se och testa produkterna. Först ut i utställningslokalen blir bandningsmaskinen MOSCA SoniXs MP-6 T med värmesvets och ultraljudsvets, semi-automatiska tejpmaskinen Pall-Pack 1AW och sträckfilmsmaskinerna Pall-Pack 2000B och 2000BW. Det kommer även hållas utbildning i lokalen med fokus på funktionalitet, felsökning och underhåll av maskinerna.

Det är även tänkt att utbildning i bland annat service och underhåll av maskinerna ska ske i lokalen.

– En av de vanligaste orsakerna till att fel inträffar är att operatören inte har lärt sig tillräckligt bra hur till exempel en packmaskin fungerar. Nu erbjuder vi gratis träning i våra lokaler och vi kommer att ge kunderna en grundlig utbildning, säger Kim Borg.

Företaget kommer också utnyttja utställningslokalen som testrum, exempelvis genom att kunderna skickar dit sina produkter och sedan testar ITO-Pall-Pack dem.
– Det är ofta viktigt eftersom alla produkter är olika och testar vi dem kan vi försäkra oss om att allt fungerar. Det ger kunderna en extra trygghet, avslutar Kim Borg.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x