De öppnar showroom

PUBLICERAD: 26 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari
ITO Pall-Packs nya utställningslokal ska ge potentiella kunder möjligheten att se maskinerna i drift.

ITO Pall-Pack satsar på ett showroom:
– Vi vill visa hur våra packmaskiner, sträckfilmsmaskiner, bandningsmaskiner och tejpmaskiner fungerar, säger Kim Borg, produktchef på ITO Pall-Pack.

I ITO Pall-Packs nya showroom i Täby får besökare och kunder möjlighet att se och testa produkterna. Först ut i utställningslokalen blir bandningsmaskinen MOSCA SoniXs MP-6 T med värmesvets och ultraljudsvets, semi-automatiska tejpmaskinen Pall-Pack 1AW och sträckfilmsmaskinerna Pall-Pack 2000B och 2000BW. Det kommer även hållas utbildning i lokalen med fokus på funktionalitet, felsökning och underhåll av maskinerna.

Det är även tänkt att utbildning i bland annat service och underhåll av maskinerna ska ske i lokalen.

– En av de vanligaste orsakerna till att fel inträffar är att operatören inte har lärt sig tillräckligt bra hur till exempel en packmaskin fungerar. Nu erbjuder vi gratis träning i våra lokaler och vi kommer att ge kunderna en grundlig utbildning, säger Kim Borg.

Företaget kommer också utnyttja utställningslokalen som testrum, exempelvis genom att kunderna skickar dit sina produkter och sedan testar ITO-Pall-Pack dem.
– Det är ofta viktigt eftersom alla produkter är olika och testar vi dem kan vi försäkra oss om att allt fungerar. Det ger kunderna en extra trygghet, avslutar Kim Borg.

Senaste nytt

Tetra Pak testar förslutningar av papper

Under ett par år har Tetra Pak testat fiberbaserade barriärmaterial tillsammans med det portugisiska företaget Lactogal. Packnews har tidigare berättat om det. Ganska lite om resultatet har blivit känt, vi har försökt få en intervju på temat med Tetra Pak utan att lyckas, men nu satsar man vidare mot mer fiber genom att testa förslutningar som är pappersbaserade.
Tetra 2x

Håll Sverige Rent undrar vem som ska jobba mot nedskräpning nu

Stiftelsen Håll Sverige Rent står inför en avgörande fråga, vem ska betala för arbetet med att forma normer och beteenden gällande nedskräpning i samhället? Den statliga finansieringen har helt försvunnit, producenterna av engångsplastprodukter får delvis ta kostnaden om bidraget blir noll kronor, men kanske kan klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ändra på det i vårbudgeten. Det skriver Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz i det här debattinlägget.
Johannax

DePoly i Schweiz etablerar demoanläggning för unik återvinning av PET- och polyesteravfall

Schweiziska DePoly inviger i sommar en demoanläggning med en kapacitet på 500 ton per år för att ge gårdagens plast ett nytt syfte, samtidigt som de säkrar 23 miljoner dollar från sponsorer.
depoly1

Fiberbaserad beläggning för värmeförsegling tävlar i Packnorth Award 2025

Bidragen fortsätter komma in till årets Packnorth Award. Ett intressant bidrag är inte en förpackning i sig utan en ny, fiberbaserad beläggning för värmeförsegling. Den är anmäld i kategorin Biobaserade förpackningar i tävlingen.
WOODMER-Seal-3x

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

PulPac och PA Consulting testar förslutningar tillverkade med torrformningsteknik

Svenska PulPac, som utvecklar Dry Molded Fiber-teknologi, och PA Consulting (PA), ett globalt innovations- och transformationskonsultföretaget, har utvecklat flaskförslutningar via torrformningstekniken. Förslutningarna lanseras nu och testas i det man kallar Bottle Collective.
Pulpacx

Nya flytbara toppfilmer av PET från Südpack underlättar återvinningen

Südpack har lanserat en serie flytbara toppfilmer av PET. När de används på mono-APET-tråg, kan de förseglingsbara toppbanorna med låg densitet separeras under återvinningen från APET-bottenbanorna, vilket ger rent återvunnet material för inmatning i de olika materialflödena.
SÜDPACK_PET floatable_Printxxx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx