Danska Limo Labels investerar i en Xeikon CX3 digitalpress

PUBLICERAD: 9 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Danska etiketteraren Limo Labels utökar sina digitala Xeikon-pressar med en höghastighets Xeikon CX3. (Bild Xeikon)|Glada Limo Labels-medarbetare på mässan Labelexpo i Bryssel, som hölls 24 – 27 september.

Ledande danska etikettföretaget Limo Labels, med säte i Stevnstrup, väster om jylländska Randers, har utökat sina 25 produktionslinjer med ytterligare en digital etikettpress från Xeikon.
Affären blev klar under mässan Labelexpo i Bryssel och avser en höghastighets Xeikon CX3 digital press.

Glada Limo Labels-medarbetare på mässan Labelexpo i Bryssel, som hölls 24 – 27 september.

I sin huvudanläggning i Stevnstrup har Limo Labels ine mindre än 25 produktionslinjer och man trycker etiketter såväl med flexotryck som med digitaltryck. Sedan tidigare har Limo Labels flera digitala Xeikon-pressar, bland annat en Xeikon 3300 Dry Toner och två stycken Xeikon Jetrion Inkjet.

”Vi fortsätter att utvecklas och växa och vi har gjort denna investering för att ligga i framkant och utöka vår marknadsandel. Vi har haft mycket bra samarbete med Xeikon över åren och nu fortsätter vi vår resa med dem med installationen av en Xeikon CX3 press”, säger Henrik Ehlers, Sales Manager Key Accounts hos Limo Labels.

Limo Labels produktion består till stor del av kundanpassade lösningar och där är Xeikon-pressarna viktiga.

”Den digitala etikettpressen Xeikon CX3 har en topphastighet på 30 meter i minuten och kan trycka på substratbredder upp till 330 mm. Den erbjuder full rotationsutskrift på 1.200 dpi plus variabel punkttäthet och FDA-överensstämmelse för livsmedelskontakt”, berättar Henrik Ehlers.

Limo Labels nya Xeikon digitalpress kommer att levereras under oktober månad 2019.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax