Danska förpackningar med hål i poppis hos barn i Saudiarabien

PUBLICERAD: 5 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Godisklubborna förpackas i en plastbägare från danska Superfos. I butikshyllan eller hemma hos konsumenten kan sedan klubborna placeras på ”display” i hålen i det knallgula locket! (Bild Superfos)

En annorlunda förpackningslösning för godisklubbor i form av en plastbägare med ett hålförsett lock har blivit poppis bland barn i Saudiarabien. Bägaren och locket är tillverkade av danska Superfos, som ingår i plastförpackningskoncernen Berry Global.

Tio utstansade hål finns i locket, vilket ger plast för lika många godisklubbor. (Bild Superfos)

Till förpackningslösningen har Superfos använt en bägare från sitt UniPak-sortiment. Bägaren är försedd med färgrikt tryck och förslutes med ett knallgult lock, där det finns tio utstansade hål. När kunden köper förpackningen finns det tio små godisklubbor i bägaren och dessa kan sedan plockas fram och placeras i hålen i locket, vilket ger en ”display” som tilltalar speciellt barnen. ”Displayläget” kan även användas ute i butikshyllorna för att locka konsumenter.

De nya godisförpackningarna marknadsförs i Saudiarabien av företaget Al Wefag Trading & Manufacturing Company, som är en större godisleverantör i regionen och välkänd för både barn och vuxna för sina söta och salta snacksprodukter.

”Vi är mycket nöjda med UniPak-bägaren och dess hålförsedda lock. Det är utmärkt marknadsföring att kunna visa upp godisklubborna utplacerade i locket”, säger Mohammed Yousuf Makba hos Al Wefag.

Lösningen från Superfos ersätter en tidigare, mindre stabil kartongbaserad bägare från en annan förpackningsleverantör.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x