Crown återvänder till plast genom att förvärva Signode

PUBLICERAD: 20 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Signode är ledande inom material och utrustning för bandning

Crown Holdings – kända för sina metallförpackningar – köper Signode Industrial Group och återvänder därmed till marknaden för plastbaserade förpackningslösningar.
Crown, med huvudkontor i Philadelphia, Pennsylvania, har tidigare varit ägare till PET-förpackningstillverkaren Constar International, men avyttrade denna verksamhet till Amcor för drygt 15 år sedan.

Signode, som har huvudsäte i Glenview, Illinois, USA, är en ledande tillverkare och leverantör av plastbaserade förbrukningsmaterial, typ band, filmer, etc, samt maskiner och utrustningar för transport- och industriförpackningar. Bolaget har 93 tillverkningsenheter i 40 länder (bl a de nordiska länderna) och försäljning av sina produkter i cirka 60 länder.

Många företagsförvärv görs för att kombinera likartade verksamheter och minska kostnader, men Crowns VD Timothy Donohue ser annorlunda på köpet av Signode.

”Detta handlar inte om synergier, det handlar om att växa. Signode är ett företag med enorma tillväxtmöjligheter och vi tycker det är rätt, när vi säger att alla som känner till Signode är överens om att de är bäst i klassen, när det kommer till transportförpackningar”, säger Timothy Donohue.

Signode ägs i dag av Carlyle Group, som förvärvade bolaget för tre år sedan av Illinois Tool Works Inc för 3,2 miljarder US-dollar (ca 27 miljarder kronor). Enligt uppgift köper Crown nu Signode för 3,9 miljarder dollar (ca 33 miljarder kronor).

Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under första kvartalet 2018.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning