Crown återvänder till plast genom att förvärva Signode

PUBLICERAD: 20 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Signode är ledande inom material och utrustning för bandning

Crown Holdings – kända för sina metallförpackningar – köper Signode Industrial Group och återvänder därmed till marknaden för plastbaserade förpackningslösningar.
Crown, med huvudkontor i Philadelphia, Pennsylvania, har tidigare varit ägare till PET-förpackningstillverkaren Constar International, men avyttrade denna verksamhet till Amcor för drygt 15 år sedan.

Signode, som har huvudsäte i Glenview, Illinois, USA, är en ledande tillverkare och leverantör av plastbaserade förbrukningsmaterial, typ band, filmer, etc, samt maskiner och utrustningar för transport- och industriförpackningar. Bolaget har 93 tillverkningsenheter i 40 länder (bl a de nordiska länderna) och försäljning av sina produkter i cirka 60 länder.

Många företagsförvärv görs för att kombinera likartade verksamheter och minska kostnader, men Crowns VD Timothy Donohue ser annorlunda på köpet av Signode.

”Detta handlar inte om synergier, det handlar om att växa. Signode är ett företag med enorma tillväxtmöjligheter och vi tycker det är rätt, när vi säger att alla som känner till Signode är överens om att de är bäst i klassen, när det kommer till transportförpackningar”, säger Timothy Donohue.

Signode ägs i dag av Carlyle Group, som förvärvade bolaget för tre år sedan av Illinois Tool Works Inc för 3,2 miljarder US-dollar (ca 27 miljarder kronor). Enligt uppgift köper Crown nu Signode för 3,9 miljarder dollar (ca 33 miljarder kronor).

Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under första kvartalet 2018.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x