Coca-Cola lanserar PET-flaska med 32 % mindre material

PUBLICERAD: 15 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Det går åt 32 procent mindre mängd plast för att framställa den nya PET-flaskan för Abbey Well Spring Water.

I Storbritannien lanserar Coca-Cola European Partners (CCEP) en ny PET-flaska, som kan tillverkas med 32 procent mindre mängd plast, utan att flaskans egenskaper går förlorade.
Den skruvkorksförsedda flaskan används för bordsvattnet Abbey Well Spring Water, som produceras i Morpeth, Northhumberland, England.

Den nydesignade PET-flaskan kan tillverkas tack vare en investering på 14 miljoner pund (ca 163 miljoner kronor) i fyllningslinjen i Morpeth. Förutom att det behövs väsentligt mindre mängde plast för att framställa flaskan, är den dessutom betydligt energisnålare att båda tillverka, transportera och återvinna.

Flaskan har designats av brittiska förpackningskonsulten Kinneir Dufort och den produceras nu i storlekar från 250 milliliter till 750 milliliter. Flaskorna är försedda med antingen enkla skruvkorkar eller med sportkapsyler. Flaskan har en greppvänlig ”vriden” konstruktion, som gör att den är lätt att hålla och dricka ur.

”Designen är utformad så att flaskan kan tillverkas i flera olika storlekar och detta gör det möjligt för Coca-Cola att harmonisera sin produktion av dricks- och bordsvatten på flera marknader världen över”, säger Merel Hall, VD på Kinneir Dufor.

Flaskorna är till 100 procent återvinningsbara och för att uppmuntra till återvinning är de också försedda med en speciell etikett med texten ”Recycle me”.

”Vattensektorn fortsätter att växa och det blir allt viktigare för oss att minska vår miljöpåverkan och uppmuntra till ökad återvinning”, säger Caroline Cater, marknadsföringsansvarig hos CCEP.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x