City Gross lanserar nytt eget premiumvarumärke

PUBLICERAD: 6 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på hur förpackningarna med Bergendahls Foods nya EMV Favorit Finfina kommer att se ut.

I sina City Gross-butiker lanserar Bergendahls Food under slutet av året ett nytt eget varumärke i premium-segmentet, Favorit Finfina, som komplement till de egna varumärkena Budget och Favorit

”Allt fler av våra kunder efterfrågar hög kvalitet och vill ha fler alternativ att välja på. Genom Finfina kan vi erbjuda noga utvalda premium-produkter”, förklarar Torbjörn Larsson, inköpschef för kategori och EMV på Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

Efter att ha arbetat med egna varumärken sedan 2010 tar Bergendahls Food nu nästa steg och lanserar ett premium-sortiment. Till en början kommer en stor del av produkterna att kopplas till ett italienskt tema och bland produkterna finns bland annat skinka, pasta, olivolja, marmelad och ost. 

Lanseringen av produkterna kommer att ske succesivt i slutet av året och sedan kommer sortimentet att utökas löpande under hela 2019. När allt är klart räknar Bergendahls med att ha närmare 100 produkter under det nya varumärket Favorit Finfina.

Idag står EMV-produkterna för knappt 12 procent av City Gross omsättning och målet för det kommande verksamhetsåret är att nå upp till 13 procent.
 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x