City Gross lanserar nytt eget premiumvarumärke

PUBLICERAD: 6 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på hur förpackningarna med Bergendahls Foods nya EMV Favorit Finfina kommer att se ut.

I sina City Gross-butiker lanserar Bergendahls Food under slutet av året ett nytt eget varumärke i premium-segmentet, Favorit Finfina, som komplement till de egna varumärkena Budget och Favorit

”Allt fler av våra kunder efterfrågar hög kvalitet och vill ha fler alternativ att välja på. Genom Finfina kan vi erbjuda noga utvalda premium-produkter”, förklarar Torbjörn Larsson, inköpschef för kategori och EMV på Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

Efter att ha arbetat med egna varumärken sedan 2010 tar Bergendahls Food nu nästa steg och lanserar ett premium-sortiment. Till en början kommer en stor del av produkterna att kopplas till ett italienskt tema och bland produkterna finns bland annat skinka, pasta, olivolja, marmelad och ost. 

Lanseringen av produkterna kommer att ske succesivt i slutet av året och sedan kommer sortimentet att utökas löpande under hela 2019. När allt är klart räknar Bergendahls med att ha närmare 100 produkter under det nya varumärket Favorit Finfina.

Idag står EMV-produkterna för knappt 12 procent av City Gross omsättning och målet för det kommande verksamhetsåret är att nå upp till 13 procent.
 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x