Christer Rapp har utnämnts till ny koncernchef och VD i Boxon

PUBLICERAD: 12 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Christer Rapp har nu börjat som ny VD och koncernchef i Boxon Group. (Bild Sunparadise/Windoor)|Avgående VD Anders Yllfors (t.v.) och nytillträdde VD:n Christer Rapp tar en inspektionsrunda i Boxons stora lager i Helsingborg. (Bild Boxon)

Förpackningskoncernen Boxon Group, med huvudsäte i Helsingborg, har från den 1 februari fått en ny VD och koncernchef. Han heter Christer Rapp och kommer närmast från en post som skandinavisk VD för Sunparadise AB (f.d. Windoor).

Avgående VD Anders Yllfors (t.v.) och nytillträdde VD:n Christer Rapp tar en inspektionsrunda i Boxons stora lager i Helsingborg. (Bild Boxon)

”Jag är mycket stolt över att kunna presentera Christer Rapp som ny VD och koncernchef. Med sin höga kompetens och långa erfarenhet av att driva och utveckla bolag är Christer helt rätt profil för att ta Boxon vidare till den mest innovativa affärspartnern inom förpackningsbranschen. Boxon har en hög tillväxttakt på de sju marknader, där vi är etablerade och vi ser mycket positivt på framtiden. Vi skall fortsätta bygga Boxon med tydlig förankring i vår värdegrund och företagskultur. Christer tillför kompetens och erfarenhet som blir värdefullt för Boxon och våra kunder”, säger Boxons avgående VD Anders Yllfors.

Boxon skriver att Christer Rapp tidigare har haft ledande befattningar i andra större företag såsom Lindab, Ahlsell och nu senast som VD på Sunparadise (tidigare Windoor), där han varit med om att genomföra en lyckad strategisk implementering. I tidigare bolag har hans största fokus varit att vidareutveckla och förädla väl fungerande verksamheter till att prestera ännu bättre.

”Det känns väldigt bra att komma till ett värderingsstyrt och internationellt bolag som Boxon, som har stora möjligheter att bredda sitt kunderbjudande och jobba vidare med helhetslösningar för att addera mer värde till kunderna. Jag ser fram emot att vidareutveckla Boxon tillsammans med medarbetare, kunder samt partners runt om i världen”, säger Christer Rapp i en kommentar till sin utnämning.

Avgående Anders Yllfors kommer fortsättningsvis att verka som Boxons styrelseordförande.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax