CCL Industries har utsett ny VD för Checkpoint Systems

PUBLICERAD: 16 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

CCL Industries har utsett John Dargan till ny VD för dotterbolaget Checkpoint Systems.

Etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries har utsett John Dargan (53) till ny VD för märknings- och RFID-specialiserade dotterbolaget Checkpoint Systems. Utnämningen träder i kraft den 1 januari 2017.
CCL Industries köpte Checkpoint Systems i mars i år (läs HÄR) och betalade då cirka 556 miljoner dollar för företaget, som är en ledande utvecklare och tillverkare av RF- och RFID-baserade märkningslöningar för detaljhandeln och klädindustrin.

Den nye VD:n för Checkpoint kommer närmast från företaget Jabil Circuit Inc., som är en stor tillverkare av elektronik, baserad i Florida. Tidigare har John Dargan varit VD för det skotska etikettbolaget Worldmark Ltd., som i fjol köptes upp av CCL Industries.

”Flera av oss inom CCL har känt John Dargan under en längre tid och vi är mycket glada att nu ha honom i vårt företag. Checkpoint är teknikdrivande inom avancerade märkningslösningar och med sin bakgrund inom elektronisk hårdvara och inom etikettindustrin är John Dargan väl lämpad att leda Checkpoints vidare utveckling” säger CCL Industries VD och koncernchef Geoffrey T. Martin.

CCL Industries har sitt huvudkontor i kanadensiska Toronto, medan Checkpoint Systems har huvudsäte i Thorofare i New Jersey, USA, där även nye VD:n John Dargan kommer att vara placerad.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x