Brobygrafiska tog hem fyra av fem PIDA-kategorier

PUBLICERAD: 23 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jessica Salt och Emma Ramshaw var glada vinnare från Sheffield Hallam University.|Mirja Dahlgren från Brobygrafiska tog hem första pris tillsammans med sina studiekamrater Linnea Danielsson och Sofie Gustafsson. De två senare befann sig i Spanien på vidareutbildning och kunde inte vara på plats.
|För Petra Einarsson, ny VD och koncernchef i BillerudKorsnäs, var detta hennes första PIDA.
|Bidraget ”Klimpfjäll Chokladtoppar” tog hem PIDA Gold Award.
|Enda kategorivinnare, som inte kom från Brobygrafiska, var det engelska bidraget ”Lotus Marzipan”, som bland annat tog hem titeln People´s Choice”.

När resultaten av BillerudKorsnäs svenska upplaga av designtävlingen PIDA (Packaging Impact Design Award) kungjordes, visade det sig att inte mindre än fyra av de fem kategorierna vunnits av designstudenter från Brobygrafiska i Sunne!

Nytt för i år med den svenska upplagan av PIDA, var att även designstudenter från engelska Sheffield Hallam University var inbjudna att deltaga i tävlingen, vilken förutom Brobygrafiska även såg tävlande från svenska Nackademin. Förra året deltog de engelska designstudenterna i den tyska upplagan av PIDA (som även arrangeras i en fransk upplaga), men i år var de alltså en del av svenska PIDA – vilket de tackade för genom att vinna en av kategorierna..!

Här är kategorivinnarna i årets svensk-brittiska PIDA:
PIDA Gold Award gick till Linnea Danielsson, Sofie Gustafsson och Mirja Dahlgren, Brobygrafiska för bidraget ”Klimpfjäll Chokladtoppar”.
Highest Level of Innovation vann Hanna Nyman, Denise Spencer Antoft och Stina Olsson, Brobygrafiska för bidraget ”Organic Oils”.
Highest Level of User Friendliness vanns av Lisa Tillander, Martina Taengh och Christian Kaplan, Brobygrafiska för ”Treat”.
Highest Level of Sustainability gick till bidraget ”Breese Champagne”, designat av Fanny Hellström, Felicia Hedström och Amanda Ekström, Brobygrafiska.
Gold Award och People´s Chocie Award gick till Jessica Salt och Emma Ramshaw från Sheffield Hallam University för bidraget ”Lotus Marzipan”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x