Brobygrafiska tog hem fyra av fem PIDA-kategorier

PUBLICERAD: 23 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Jessica Salt och Emma Ramshaw var glada vinnare från Sheffield Hallam University.|Mirja Dahlgren från Brobygrafiska tog hem första pris tillsammans med sina studiekamrater Linnea Danielsson och Sofie Gustafsson. De två senare befann sig i Spanien på vidareutbildning och kunde inte vara på plats.
|För Petra Einarsson, ny VD och koncernchef i BillerudKorsnäs, var detta hennes första PIDA.
|Bidraget ”Klimpfjäll Chokladtoppar” tog hem PIDA Gold Award.
|Enda kategorivinnare, som inte kom från Brobygrafiska, var det engelska bidraget ”Lotus Marzipan”, som bland annat tog hem titeln People´s Choice”.

När resultaten av BillerudKorsnäs svenska upplaga av designtävlingen PIDA (Packaging Impact Design Award) kungjordes, visade det sig att inte mindre än fyra av de fem kategorierna vunnits av designstudenter från Brobygrafiska i Sunne!

Nytt för i år med den svenska upplagan av PIDA, var att även designstudenter från engelska Sheffield Hallam University var inbjudna att deltaga i tävlingen, vilken förutom Brobygrafiska även såg tävlande från svenska Nackademin. Förra året deltog de engelska designstudenterna i den tyska upplagan av PIDA (som även arrangeras i en fransk upplaga), men i år var de alltså en del av svenska PIDA – vilket de tackade för genom att vinna en av kategorierna..!

Här är kategorivinnarna i årets svensk-brittiska PIDA:
PIDA Gold Award gick till Linnea Danielsson, Sofie Gustafsson och Mirja Dahlgren, Brobygrafiska för bidraget ”Klimpfjäll Chokladtoppar”.
Highest Level of Innovation vann Hanna Nyman, Denise Spencer Antoft och Stina Olsson, Brobygrafiska för bidraget ”Organic Oils”.
Highest Level of User Friendliness vanns av Lisa Tillander, Martina Taengh och Christian Kaplan, Brobygrafiska för ”Treat”.
Highest Level of Sustainability gick till bidraget ”Breese Champagne”, designat av Fanny Hellström, Felicia Hedström och Amanda Ekström, Brobygrafiska.
Gold Award och People´s Chocie Award gick till Jessica Salt och Emma Ramshaw från Sheffield Hallam University för bidraget ”Lotus Marzipan”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx