Bosch Packaging Technology lanserar flexibel fyllningslinje

PUBLICERAD: 20 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ampuller med mikrovolymer av läkemedel för injektion har fått ett nytt maskinkoncept anpassat för Industri 4.0 från Bosch Packaging Technology.

Bosch Packaging Technology har just lanserat ett flexibelt och modulärt fyllningssystem för effektiv produktion av medicinska injektionsampuller fyllda med mikrodoser. Hela konceptet har skapats med Industri 4.0 som målbild, med en fyllmaskin som är helt digitaliserad. 

Det nya SVP250 LF-systemet är konstruerat för mycket små volymer och för produktion i korta serier på 15–250 liter. 

Systemet innehåller både en prepareringsbehållare och en för lagring. Lite beroende på önskad volym kan dessa kompletteras med upp till fyra stycken behållare vardera i olika storlekar. 

Transporten sker helt sömlöst från beredning till fyllning och förslutning i en ALF 5000-maskin och processen övervakas av en LED-visualisering. 

Processen är enkel att övervaka och hantera, exempelvis är behållarna koniska för effektiv tömning och fyllningslinjen är försedd med temperaturstyrd dosering med extrem noggrannhet- Likaså sker fyllningen under kvävgasatmosfär.

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x