Bosch Packaging Technology lanserar flexibel fyllningslinje

PUBLICERAD: 20 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ampuller med mikrovolymer av läkemedel för injektion har fått ett nytt maskinkoncept anpassat för Industri 4.0 från Bosch Packaging Technology.

Bosch Packaging Technology har just lanserat ett flexibelt och modulärt fyllningssystem för effektiv produktion av medicinska injektionsampuller fyllda med mikrodoser. Hela konceptet har skapats med Industri 4.0 som målbild, med en fyllmaskin som är helt digitaliserad. 

Det nya SVP250 LF-systemet är konstruerat för mycket små volymer och för produktion i korta serier på 15–250 liter. 

Systemet innehåller både en prepareringsbehållare och en för lagring. Lite beroende på önskad volym kan dessa kompletteras med upp till fyra stycken behållare vardera i olika storlekar. 

Transporten sker helt sömlöst från beredning till fyllning och förslutning i en ALF 5000-maskin och processen övervakas av en LED-visualisering. 

Processen är enkel att övervaka och hantera, exempelvis är behållarna koniska för effektiv tömning och fyllningslinjen är försedd med temperaturstyrd dosering med extrem noggrannhet- Likaså sker fyllningen under kvävgasatmosfär.

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning