Bioplastorganisationen EUBP har ny ordförande och styrelse

PUBLICERAD: 22 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Till ny ordförande i European Bioplastics (EUBP) efter François de Bie har valt Stefan Barot från företaget Biotec. (Bild Biotec)|François de Bie, avgående ordförande (Bild EUBP)|Den nya styrelsen i EUBP: Stående fr. v.: Erwin Lepoudre (Kaneka), Franz Kraus (Novamont), Afsaneh Nabifar (BASF SE), Lars Börger (Neste), Stefan Barot (Biotec), Paolo La Scola (TotalEnergies Corbion). Sittande fr. v.: Peter von den Kerkhoff (Covation Biomaterials) och Mariagiovanna Vetere (NatureWorks). Saknas på bilden gör Patrick Zimmermann (FKuR) (Bild European Bioplastics)

Bioplastorganisationen European Bioplastics (EUBP) har valt ny ordförande och styrelse. Ny ordförande är Stefan Barot från företaget Biotec. Han efterträder François de Bie, som varit ordförande i nästan 10 år och som under sitt ordförandeskap lyft fram organisationen till att bli en viktig aktör och instans inom det växande bioplastområdet.

Den nya styrelsen i EUBP: Stående fr. v.: Erwin Lepoudre (Kaneka), Franz Kraus (Novamont), Afsaneh Nabifar (BASF SE), Lars Börger (Neste), Stefan Barot (Biotec), Paolo La Scola (TotalEnergies Corbion). Sittande fr. v.: Peter von den Kerkhoff (Covation Biomaterials) och Mariagiovanna Vetere (NatureWorks). Saknas på bilden gör Patrick Zimmermann (FKuR) (Bild European Bioplastics)

”Aldrig tidigare har vår bransch fått så mycket uppmärksamhet som nu. Ekonomiskt och politiskt är det avgörande tider och jag är mycket glad över att kunna stödja vår bransch i min nya roll som EUBP-ordförande”, säger Stefan Barot i en kommentar till sin utnämning.

Vid sidan av nya ordföranden Stefan Barot kommer EUBP att ha två nya vice ordföranden och dessa är Lars Börger från Neste och Mariagiovanna Vetere från NatureWorks.

Andra medlemmar i den nya styrelsen i EUBP är Afsaneh Nabifar från BASF SE, Peter von den Kerkhoff från Covation Biomaterials LLC, Patrick Zimmermann från FKuR, Franz Kraus från Novamont, Paolo La Scola från TotalEnergies Corbion och Erwin Lepoudre från Kaneka. Den sistnämnda är organisationens kassör och skattmästare.

”Avgörande EU-lagstiftning om bioplast förväntas antas i slutet av året och framöver och detta är ett utmärkt tillfälle att fullt ut erkänna biobaserad och komposterbar plasts roll inom den cirkulära ekonomin. Vi välkomnar Europeiska kommissionens initiativ för att skapa en tydlig och pålitlig politisk miljö för bioplast. Detta är avgörande för att säkerställa en fortsatt framgångsrik utveckling av vår bransch. Det gör det också möjligt för bioplast att bidra till att EU:s ambitiösa klimatmål uppnås, särskilt ett lägre miljöavtryck”, framhåller Stefan Barot i sin programförklaring som ny ordförande.

François de Bie, avgående ordförande (Bild EUBP)

Vid sin utnämning passade Stefan Barot också på att tacka sin företrädare på ordförandeposten, François de Bie från Total Corbion PLA.

”Jag vill uttrycka en särskild uppskattning till min föregångare, François de Bie, som har varit föreningens ordförande i nästan tio år”, sa Stefan Barot.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx