Bioplastföretaget BioBag har fått ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 6 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Patrik Fogelström är ny VD för BioBag Group och moderbolaget BioBag International AS. (Bilden är ett montage)|Kjell Ivar Bache lämnar efter åtta år som VD för BioBag. (Bild BioBag)|CATIA BASTIOLI NOVAMONT

Patrik Fogelström är ny VD för bioplastföretaget BioBag Group och för moderbolaget BioBag International AS, som sedan början av år 2021 ingår i italienska bioplastkoncernen Novamont Group.

Kjell Ivar Bache lämnar efter åtta år som VD för BioBag. (Bild BioBag)

Patrik Fogelström, som bland annat har en Master of Science in Business & Economics från Lunds universitet, har i mer än 30 år arbetat i flera ledande befattningar med både nystartade och multinationella företag, i både B2B– och FMCG-miljöer, med betydande erfarenhet inom förpackningssektorn.

Den nye BioBag-VD:n efterträder Kjell Ivar Bache, som varit VD de senaste åtta åren. Kjell Ivar Bache kommer att stanna kvar i koncernen under en period för att säkerställa en smidig övergång.

Catia Bastioli är VD för Novamont Group och ordförande i BioBag International. (Bild Novamont)

”Styrelsen tackar Kjell Ivar för hans engagemang och stora insats under de senaste åtta åren, där han tillsammans med alla anställda har fört koncernen dit vi är idag. Samtidigt vill vi välkomna Patrik som vår nya VD. Han tillför djup kunskap om förpackningsindustrin och internationella verksamheter. Det är vår fasta övertygelse att den erfarenhet han tillför BioBag och Novamont Group kommer att stärka gruppen i våra ansträngningar att nå våra ambitiösa mål”, säger Catia Bastioli, VD för Novamont Group och styrelseordförande i BioBag International AS.

”BioBag Group är en oerhört spännande verksamhet med stor potential. Jag ser fram emot ett nära samarbete med alla delar av koncernen för att kunna fullfölja vår strategi och nå såväl våra tillväxtmål som våra finansiella mål”, säger nye VD:n Patrik Fogelström i en kommentar.

——————————————–
Info om BioBag
BioBag etablerades år 1959 och producerade då en rad olika påsar, säckar och folier av polyeten. År 1993 infördes produktlinjen BioBag, som är baserat på komposterbara råmaterial och från år 1997 har strategin varit att bli ett världsledande företag inom produktion, försäljning och marknadsföring av bioplastprodukter. I dag har BioBag ett stort och omfattande sortiment av komposterbara och biologiskt nedbrytbara produkter inom avfallshantering, detaljhandel, grossister, industri och jordbruksbranschen. BioBag, som har huvudkontor i Askim, Norge och en produktionsanläggning i Dagö, Estland, är också en av medlemmarna i Nordisk Bioplastförening.
BioBag förvärvades 2021 av Novamont – LÄS HÄR!

Info om Novamont
Novamont Group, med huvudsäte i italienska Novara, är en global ledare inom produktion av bioplaster och utveckling av biokemikalier och bioprodukter. Koncernen har 650 anställda och en omsättning på cirka 414 miljoner euro (ca 4,44 miljarder kronor).
Novamont har produktionsanläggningar, forskningslaboratorier, mm. på flera platser i Italien och har kontor i Tyskland, Frankrike, Spanien och USA samt är via distributörer närvarande i mer än 40 länder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx