Bioplast lockade storpublik till centrala Köpenhamn

PUBLICERAD: 28 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

280 personer ville veta mer om bioplast.

Förra hösten genomförde Nordisk Bioplastförening en turné med talare till Helsingfors, Stockholm och Oslo. Nu kom turen till Köpenhamn.

Att orka med fyra huvudstäder på lika många dagar och med femton talare var att ta i för mycket konstaterade man på Nordisk Bioplastförening i höstas. Därför var inte Köpenhamn med den gången, men ordet Nordisk i föreningens namn förpliktigar och därför arrangerades en bioplastdag i Köpenhamn den 27 februari.

Konferensen arrangerades i samarbete med den danska plastorganisationen Plastindustrien. Nära trehundra personer samlades i Industriens Hus mitt emot Rådhusplatsen i Köpenhamn. Ännu ett bevis på hur mycket intresse bioplasterna väcker idag. Diskussionerna kring fossil plast gör naturligtvis att många letar alternativ och vill veta mer. Kanske är det som föreningen säger i sin slogan ”Bioplastics – it´s a better choice”. Plastindustriens vd, Rasmus Grusgaard, ville dock inledningsvis lägga till ett ”Maybe” till detta påstående.

Dagen blev en intressant blandning av info om vad bioplaster är, vad som sker kring biomaterial i Danmark, hur bioplaster ska återvinnas, om det ska vara mekanisk återvinning eller komposterbart, finns det certifieringar och hur ser en konverterare ser på möjligheterna med mera.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish