Bioplast lockade storpublik till centrala Köpenhamn

PUBLICERAD: 28 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

280 personer ville veta mer om bioplast.

Förra hösten genomförde Nordisk Bioplastförening en turné med talare till Helsingfors, Stockholm och Oslo. Nu kom turen till Köpenhamn.

Att orka med fyra huvudstäder på lika många dagar och med femton talare var att ta i för mycket konstaterade man på Nordisk Bioplastförening i höstas. Därför var inte Köpenhamn med den gången, men ordet Nordisk i föreningens namn förpliktigar och därför arrangerades en bioplastdag i Köpenhamn den 27 februari.

Konferensen arrangerades i samarbete med den danska plastorganisationen Plastindustrien. Nära trehundra personer samlades i Industriens Hus mitt emot Rådhusplatsen i Köpenhamn. Ännu ett bevis på hur mycket intresse bioplasterna väcker idag. Diskussionerna kring fossil plast gör naturligtvis att många letar alternativ och vill veta mer. Kanske är det som föreningen säger i sin slogan ”Bioplastics – it´s a better choice”. Plastindustriens vd, Rasmus Grusgaard, ville dock inledningsvis lägga till ett ”Maybe” till detta påstående.

Dagen blev en intressant blandning av info om vad bioplaster är, vad som sker kring biomaterial i Danmark, hur bioplaster ska återvinnas, om det ska vara mekanisk återvinning eller komposterbart, finns det certifieringar och hur ser en konverterare ser på möjligheterna med mera.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620