BioBags majskolv ersätts med ”ekonomipil” i nya logotypen

PUBLICERAD: 27 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

BioBags nya, uppfräschade logotype, där den gula pilen representera företagets inriktning mot cirkulär ekonomi.

Norgebaserade BioBag, som är en internationell producent och leverantör av bioplastbaserade produkter som soppåsar, matavfallspåsar, bärkassar, hundbajspåsar, mm. har fräschat upp sin logotype och produktdesign.

Det är första gången sedan uppstarten 2002, som BioBag uppdaterar sin logotype. Företaget skriver i ett pressmeddelande att den nya logotypen ska visa varumärkets inriktning och miljöutveckling mot cirkulär ekonomi och recirkulering av befintliga resurser.

BioBags originallogotype, som togs fram på 1990-talet då företaget startade, inkluderade en majskolv, vilken symboliserade den majsstärkelse som företagets produkter till stor del bestod av.

”Majskolven var en visuell bild, som beskrev varför våra komposterbara produkter skilde sig från traditionella plastprodukter”, säger Birgitte Enghave, Marketing Director Europe.

Med den nu uppdaterade logotypen vill BioBag efterlikna den gamla samtidigt som man avspeglar den nya teknologin, där nu ett flertal biokomponenter ingår i materialet. Majskolven har nu ersatts med en ”majsgul” pil, som ska representera den cirkulära ekonomin.

Till de flesta av sina produkter använder BioBag bioplasten Mater-Bi från italienska producenten Novamont. Mater-Bi tillverkas bland annat av stärkelse från olika växter (majs, potatis, m fl.) samt biologiskt nedbrytbara polymerer från förnyelsebara råmaterial som olja från tistlar, solrosor, raps, etc. BioBag använder idag ca 15 olika biomaterial, vilka har olika egenskaper beroende på användningsområde.

BioBag Internationals högkvarter ligger i Askim, Norge, och förtaget har även en produktionsanläggning på Dagö, Estland. Dotterbolag finns i Sverige, Finland, Danmark, Australien och USA, och dessutom har man partners som representerar BioBag International i ett flertal länder.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium