BillerudKorsnäs ställer in designtävlingen PIDA 2020

PUBLICERAD: 9 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir ingen designtävling PIDA i år på grund av corona-pandemin. (logotyp PIDA)

BillerudKorsnäs meddelar att man på grund av av Covid-19-pandemin har beslutat att ställa in årets upplaga av designtävlingen Packaging Impact Design Award (PIDA).

Skälet för beslutet är att man vill eliminera risken för smittspridning under de olika presentations- och prisceremonierna och för att försäkra sig om att alla tävlande har samma förutsättningar, när de deltar i tävlingen.

PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs i samarbete med ledande designskolor och –utbildningar. Tävlingen består av fyra olika europeiska deltävlingar – Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike – och en slutfinal, där den bästa förpackningsdesignen bland de nationella segrarna utses.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att de designstudenter, som redan är klara med sina tävlingsbidrag till PIDA 2020, har möjlighet att registrera dessa fram till den 31 augusti i år och därmed delta i nästa års upplaga av PIDA. Bolaget påpekar också att även om själva tävlingen är inställd i år, så fungerar fortfarande både PIDA:s webbplats och Facebook-sida.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning