BillerudKorsnäs ställer in designtävlingen PIDA 2020

PUBLICERAD: 9 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir ingen designtävling PIDA i år på grund av corona-pandemin. (logotyp PIDA)

BillerudKorsnäs meddelar att man på grund av av Covid-19-pandemin har beslutat att ställa in årets upplaga av designtävlingen Packaging Impact Design Award (PIDA).

Skälet för beslutet är att man vill eliminera risken för smittspridning under de olika presentations- och prisceremonierna och för att försäkra sig om att alla tävlande har samma förutsättningar, när de deltar i tävlingen.

PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs i samarbete med ledande designskolor och –utbildningar. Tävlingen består av fyra olika europeiska deltävlingar – Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike – och en slutfinal, där den bästa förpackningsdesignen bland de nationella segrarna utses.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att de designstudenter, som redan är klara med sina tävlingsbidrag till PIDA 2020, har möjlighet att registrera dessa fram till den 31 augusti i år och därmed delta i nästa års upplaga av PIDA. Bolaget påpekar också att även om själva tävlingen är inställd i år, så fungerar fortfarande både PIDA:s webbplats och Facebook-sida.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432