BillerudKorsnäs lanserar ny bestruken liner från KM7

PUBLICERAD: 21 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med sin styrka och goda tryckbarhet passar Pure DecorX utmärkt till wellpappförpackningar för konsumentvaror inom premiumsegmentet. (Bild BillerudKorsnäs)|”Pure DecorX kan användas för både pre- och postprint i en och samma produkt”, säger Rolf Gustafsson. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs lanserar Pure DecorX™ – en ny bestruken 3-skikts liner som tillverkas på hypermoderna kartongmaskinen KM7. Linern är det senaste i utvecklingen av White Top Kraftliner och enligt bolaget möjliggör den förbättringar av såväl tryckresultat som styrka och hållbarhet hos wellpappförpackningar.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att Pure DecorX är tillverkad av 100 procent nyfiber, vilket ger hög bulk och gör materialet starkt och styvt. I praktiken betyder det utmärkta möjligheter till lightweighting, hög körbarhet i konverteringsmaskiner, minskad risk för washboarding och förbättrade förpackningsegenskaper.

Att linern är gjord enbart av nyfiber gör Pure DecorX till ett hållbart val: det är förnybart, återvinningsbart och nedbrytningsbart, och fibrerna kan spåras tillbaka till ansvarsfullt skogsbruk.

”Pure DecorX kan användas för både pre- och postprint i en och samma produkt”, säger Rolf Gustafsson. (Bild fr LinkedIn)

Vidare skriver BillerudKorsnäs att Pure DecorX är bestruken och att den höga ytjämnheten ger utmärkta tryckresultat med verklighetstrogen återgivning av bilder och färger. Det gör produkten attraktiv för användningsområden som hyllfärdiga förpackningar, butiksskyltning, förpackning av mat och dryck och premiumprodukter.

”Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar, som gör att vi uppfyller de höga krav, som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt. Kunderna kan alltså använda en enda bestruken produkt till både pre- och postprint – det är en extra bonus”, säger Rolf Gustafsson, Director Product Management Containerboard BillerudKorsnäs.

Den nya linern är tillverkad i bruket Gruvön på KM7, världens mest moderna kartongmaskin. Produktens kvalitetsparametrar övervakas i realtid med avancerad sensorteknik, vilket säkerställer en unikt konsekvent produktkvalitet. Och med en imponerande kapacitet av 550.000 ton om året ökas tillgängligheten av bestruken liner på marknaden.

BillerudKorsnäs skriver att bolagets produktkategori Pure Liners backas upp av Containerboard BoxLab, dit kunderna kan vända sig för att få support och rådgivning för optimering av sina förpackningslösningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x