BillerudKorsnäs-kartong i tre vinnande förpackningar

PUBLICERAD: 28 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Premiumförpackningen ”LIQ gift set”|tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong|blev bäst i kategorin Confectionery.

Tre av de vinnande bidragen i prestigefyllda förpackningstävlingen European Carton Excellence Award 2017 var tillverkade i kartong från svenska BillerudKorsnäs.
Vi har tidigare skrivit om att den mest förnäma utmärkelsen – Carton of the Year – gick till bidraget Geometrie Cividât, där den runda ginflaskan är förpackad i en innovativ ytterförpackning, tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong (Läs HÄR). Men dessutom ingick BillerudKorsnäs-kartong även i två andra kategorivinnande förpackningar.

BillerudKorsnäs hjälpte sålunda lakritstillverkaren LIQ och producenten VG Kvadra Pak JSC att vinna bästa pris inom konfektkategorin med sin premiumförpackning ”LIQ gift set”.
Presentförpackningen består av en stor låda, som innehåller fyra små, fyrkantiga lådor, vilka alla är tillverkade i BillerudKorsnäs kartong. De små lådorna har dubbla skikt av miljövänlig kartong, vilket ger ett mer naturligt, matt utseende samt utmärkta tryckegenskaper, något som juryn kallade ”en exceptionell upplevelse”.

Första plats i dryckeskategorin gick till franska Jolival tillsammans med VG Angoulème, som utformade och tillverkade bidraget ”Eco-Fontaine Jolival”, en transportabel femliters vattendispenser, som är underhållsfri och inte kräver någon elektricitet.
Förpackningen, som är tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs, kan återvinnas eller återfyllas och får på så sätt många livscykler, ett extremt miljövänligt koncept. Kartong både i muggar och dispenser minskar behovet av plast, vilket gör det hela ännu mer miljövänligt. ”Idealiskt” var juryns kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex