BillerudKorsnäs-kartong i tre vinnande förpackningar

PUBLICERAD: 28 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Premiumförpackningen ”LIQ gift set”|tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong|blev bäst i kategorin Confectionery.

Tre av de vinnande bidragen i prestigefyllda förpackningstävlingen European Carton Excellence Award 2017 var tillverkade i kartong från svenska BillerudKorsnäs.
Vi har tidigare skrivit om att den mest förnäma utmärkelsen – Carton of the Year – gick till bidraget Geometrie Cividât, där den runda ginflaskan är förpackad i en innovativ ytterförpackning, tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong (Läs HÄR). Men dessutom ingick BillerudKorsnäs-kartong även i två andra kategorivinnande förpackningar.

BillerudKorsnäs hjälpte sålunda lakritstillverkaren LIQ och producenten VG Kvadra Pak JSC att vinna bästa pris inom konfektkategorin med sin premiumförpackning ”LIQ gift set”.
Presentförpackningen består av en stor låda, som innehåller fyra små, fyrkantiga lådor, vilka alla är tillverkade i BillerudKorsnäs kartong. De små lådorna har dubbla skikt av miljövänlig kartong, vilket ger ett mer naturligt, matt utseende samt utmärkta tryckegenskaper, något som juryn kallade ”en exceptionell upplevelse”.

Första plats i dryckeskategorin gick till franska Jolival tillsammans med VG Angoulème, som utformade och tillverkade bidraget ”Eco-Fontaine Jolival”, en transportabel femliters vattendispenser, som är underhållsfri och inte kräver någon elektricitet.
Förpackningen, som är tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs, kan återvinnas eller återfyllas och får på så sätt många livscykler, ett extremt miljövänligt koncept. Kartong både i muggar och dispenser minskar behovet av plast, vilket gör det hela ännu mer miljövänligt. ”Idealiskt” var juryns kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish