BillerudKorsnäs har utvecklat kraftpapper för online-handel

PUBLICERAD: 6 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

BillerudKorsnäs kraftpapper Xpression E-Com är avsett för bärkassar inom e-handel. (Genrebild Dreamstime)

BillerudKorsnäs har utvecklat Xpression E-Com, som är en kraftpapperskvalitet, speciellt designad för tillverkning av starka bärkassar till aktörer inom online-handel. Kassar av det nya kraftpappret kan ersätta engångskassar i plast eller andra mindre effektiva lösningar, som idag ofta används inom e-handeln.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att det nya kraftpappret Xpression E-com fungerar i befintliga konverteringsmaskiner. Pappret ingår i bolagets Xpression-produktfamilj av starka och elastiska papperskvaliteter, vilka är lämpliga till hållbara och tryckbara bärkassar.

”Det nya kraftpappret tillgodoser alla behov i e-handelns tuffa leveranskedja och ger kunderna trygghet”, säger Tom Hallam, affärsutvecklingschef på BillerudKorsnäs.

Xpression E-Com är förnybart, återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart med ett lågt kolavtryck. Produkten finns antingen i vitt, vilket erbjuder bra märkningsmöjligheter, eller i brunt, för de som vill ha ett naturligt utseende.

Den nya produkten är resultatet av ett samarbete mellan BillerudKorsnäs och förpackningsmaskinproducenten JB Machines.

”Vi har samarbetat med BillerudKorsnäs för att hjälpa till att introducera en papperskvalitet som fungerar felfritt på våra konverteringsmaskiner. Kvaliteten på Xpression E-com-papper resulterar i hög produktivitet och påsar med stor funktionalitet och hållbarhet”, säger Walter Zanon, delägare i JB Machines.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x