BEWiSynbra lanserar koncept för ökad återvinning av EPS

PUBLICERAD: 4 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I dagsläget samlar BEWiSynbra Circular in och återvinner flera tusen ton EPS i form av fisklådor, isoleringsavfall och förpackningsprodukter. Med konceptet Use-ReUse vill man öka insamlingen och återvinningen än mer. (Bild BEWiSynbra Circular)

BEWiSynbra Circular, som är ett strategiskt affärsområde inom cellplastproducenten BEWiSynbra Group AB, har lanserat ett koncept för ökad återvinning av EPS-produkter. Initiativet kallas Use-ReUse och syftar till att öka kunskapen hos både företag och allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter.

”Alltför länge har EPS-produkter gått till förbränning, vilket leder till onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Vi är nu fast beslutna att leda en förändring – vi samlar in och återvinner EPS, så att det kan återanvändas”, säger Martin Bekken, VD i BEWiSynbra Circular.

Med lanseringen av Use-ReUse-konceptet strävar BEWiSynbra efter att sätta en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS-produkter.

”Få människor och företag vet hur lätt – och viktigt – det är att återvinna EPS. Med initiativet Use-ReUse vill vi göra fler medvetna om detta och samtidigt erbjuda en llösning för insamling och återvinning på alla nivåer. Det är ett långsiktigt projekt, där vi försöker förändra människors och företags beteende och det tar tid. Men jag är optimistisk”, säger Martin Bekken.

—————————————————————
BEWiSynbra är en av de största tillverkarna av EPS i Europa. Företaget bildades för cirka ett år sedan, när nordiska EPS-producenten BEWi Group förvärvade nederländska EPS-företaget Synbra Holding (Läs HÄR).
Expanderad polystyren, EPS, som även kallas cellplast, används till förpackningar och  som isolering. BEWiSynbra har en årskapacitet på 185.000 ton EPS-råmaterial.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x