BEWi fortsätter tillväxtstrategi – köper finskt cellplastföretag

PUBLICERAD: 21 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Norska BEWi fortsätter sin uppköpsstrategi och har nu förvärvat 60 procent av finska bolaget Solupak.

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar EPS-lådor för transport av färsk fisk, har förvärvat 60 procent av det finska cellplastföretaget Solupak, beläget i sydvästra Finland. Solupak omsätter cirka 50 miljoner kronor.
BEWi skriver i ett pressmeddelande att man genom förvärvet får en bredare produktportfölj i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda såväl isoleringsmaterial som förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS). Förvärvet av Solupak skapar också synergier, när det gäller logistiklösningar.

På den finska marknaden är BEWi nu väl etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

I fjol förvärvade BEWi den finska XPS-tillverkaren M-Plast som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. 2016 investerade BEWi också i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå, för att utöka produktportföljen och produktionskapaciteten. Genom förvärvet av Solupak stärker BEWi positionen som totalleverantör såväl i Finland som i Norden.

”Förvärvet av Solupak ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och vi tar nu nästa steg för en vidare expansion i Finland”, säger Christian Bekken, VD för BEWi Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium