BEWI blir majoritetsägare i danska Honeycomb Cellpack

PUBLICERAD: 22 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Danska Honeycomb Cellpack är specialiserade på produktion av ”vaxkake”-liknande skyddande och stötdämpande produkter i kraftpapper. (Bild Honeycomb Cellpack)|”I kombination med våra EPS-produkter får vi en spännande portfölj”, säger Karl Erik Olesen. (Bild BEWI)

Nordiska koncernen BEWI, specialister inom förpackningar och cellplastprodukter, köper 51 procent av aktierna i danska pappersförpackningsbolaget Honeycomb Cellpack A/S, i dagligt tal känt som Honeycomb.

Honeycomb är specialiserade på skyddande och stötdämpande pappersprodukter, som är uppbyggda av sexkantiga stående celler (inspirerade av binas honungsfyllda vaxceller!), vilka ofta är förstärkta med laminerade kraftlinerlager över och under cellerna. ”Vaxkake”-konstruktionen gör att materialet blir mycket starkt och trycktåligt, samtidigt som materialvikten blir låg.

”Med detta förvärv breddar vi vårt produktutbud inom skyddsförpackningar, i linje med vår strategi att ge våra kunder kompletterande lösningar. Vår vision är att skydda människor och varor, och vi kommer att göra det genom att tillhandahålla innovativa och hållbara förpackningar, komponenter och isoleringslösningar, oberoende av material”, säger Christian Bekken, VD för BEWI.

Genom majoritetsägandet i Honeycomb kommer BEWI att kunna kombinera de pappersbaserade Honeycomb-produkterna med sina egna skydds- och stötdämpande cellplastprodukter, tillverkade i expanderbar polystyren (EPS). Liksom EPS-produkterna är Honeycombs produkter till hundra procent återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara.

”Jag är mycket glad över att kunna välkomna Honeycomb till BEWI-familjen. Genom denna transaktion stärker vi vårt kunderbjudande på den danska marknaden samt andra operativa marknader. I kombination med våra egna EPS-produkter kommer Honeycomb-erbjudandet att ge oss en spännande och hållbar portfölj”, säger Karl Erik Olesen, VD för BEWI:s danska dotterbolag.

I överenskommelsen med Honeycomb Cellpack A/S ingår även en option, som ger BEWI möjlighet att förvärva resterande 49 procent av aktierna.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx