Avery Dennison utvecklar manipuleringssäkert lim

PUBLICERAD: 18 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Avery Dennison nya lim ger manipuleringssäkra etiketter och förseglingar åt läkemedelsförpackningar av kartong

Avery Dennison Labels & Packaging Materials Europe har utvecklat ett nytt lim, som förbättrar säkerheten hos läkemedelsförpackningar av kartong, etc. genom att lämna tydliga och synliga bevis på manipulering.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att det nya permanenta akryllimmet, som fått beteckningen S788P, är dubbelt så starkt som jämförbara alternativ och att det inte går att avlägsna etiketter eller förseglingar, som är försedda med det nya limmet, utan att fibrer från förpackningsmaterialet följer med och således lämnar tydliga spår av manipulering.

”WHO uppskattar att tio procent av alla läkemedel i världen är förfalskade. Produktskydd är därför en mycket viktig fråga för alla som arbetar inom läkemedelsområdet. S788P är det senaste exemplet på hur vi inom Avery Dennison arbetar med läkemedelssäkerhet och på att göra läkemedelsförpackningar manipuleringssäkra”, säger Ricardo ten Velden, global chef för Pharma & Healthcare hos Avery Dennison Materials Group Europe.

Avery Dennison skriver att det nya limmet är framtaget för att läkemedelstillverkarna ska kunna uppfylla EU-direktivet Falsified Medicines Directive 2011/62/EU, som behandlar manipuleringssäkerhet hos etiketter avsedda för läkemedelsförpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x