Åtta finalister från Metsä Board i stor europeisk kartongtävling

PUBLICERAD: 10 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

För SCA:s hygienvarumärke Tempo har tyska Mayr-Melnhof Packaging International tillverkat dessa ovala behållare|tillverkade i kartong från Metsä Board. Förpackningarna är i final i kategorin Beauty & Cosmetics.|I final i kategorin ”Most Innovative” är denna sleeve i kartong från Metsä Board. Varumärkesägare är österrikiska Eckes-Granini och konverterare Mayr-Melnhof Packaging Austria.

Inte mindre än åtta förpackningar, producerade av kartong från nordiska Metsä Board, har gått till final i den tjugoförsta upplagan av European Carton Excellence Awards (tidigare Pro Carton ECMA Awards).
Av alla bidrag, som Metsä Boards kunder har lämnat in, har juryn utsett åtta finalister i kategorierna Save the Planet, Most Innovative, Beauty & Cosmetics, Food & Beverages och Healthcare & Pharmaceuticals

De vinnande bidragen kommer att presenteras på ECMA:s kongress den 21 september i Salzburg och vinnarna ska synas på www.procarton.com vid midnatt samma dag.

”Vi är mycket nöjda med att så många förpackningar, producerade med vår kartong, har gått till final. Och vi gläds åt att designers och förpackningsproducenter fortsätter att utmana det konventionella och istället sätter nya standarder för kreativitet och innovation.”, säger Mika Paljakka, VP Sales EMEA, Metsä Board.

European Carton Excellence Awards får hundratals tävlingsbidrag till juryn, som bedömer bidragens design, användbarhet, varumärkeskommunikation och kartongmaterialets roll som ett hållbart förpackningsmaterial.  

Här ovan visar vi några av de åtta finalförpackningarna, tillverkade med kartong från Metsä Board.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax