Återvinn dina plastflaskor och få rabatt på Adidas-skor...

PUBLICERAD: 26 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Via speciella returautomater från Tomra har New York-borna kunnat lämna plastflaskor till återvinning och samtidigt få rabatt på exklusiva tennisskor från Adidas. (Bild Tomra)

Norska recyclingspecialisten Tomra Systems ASA har i samarbete med sportjätten Adidas och Mojo Supermarket gett New York-borna möjlighet att få rabatt på exklusiva tennisskor från Adidas genom att lämna tomma plastflaskor i en specialutformad returautomat!

Rabatten gällde inköp av Adidas Stan Smith-tennisskor, som nyligen blivit redesignade och nu tillverkas av återvunnet polyester-material som en del i Adidas åtagande att inom tre år endast använda återvunnen polyester i sina produkter.

Kampanjen, som pågick under april, innebar att de, som ville få sin rabatt, lämnade sina plastflaskor i en Stan Smith-märkt Tomra-automat hos Mojo Supermarket. Efter kontroll att flaskan var återvinningsbar, returnerade automaten en rabattkupong till kunden.

”Adidas innovativa Stan Smith-skor tillsammans med Tomras återvinningsteknik är en vinnande kombination för både kunder och planeten”, säger Nir Samuel, vice VD och chef för Tomra Metro New York.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax