Arvid Sundblad utnämnd till ny VD för Fiskeby Board

PUBLICERAD: 14 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Arvid Sundblad blir ny VD för Fiskeby Board i Norrköping.|Lars Lundin lämnar VD-stolen i Fiskeby Board och blir ny affärsområdeschef för Holmen Paper.

Arvid Sundblad blir ny VD för förpackningskartongtillverkaren Fiskeby Board AB i Norrköping. Arvid Sundblad har mångårig erfarenhet från förpackningsbranschen, bland annat från Holmen-ägda kartongproducenten Iggesund Paperboard, där han varit marknads- och försäljningschef..

Arvid Sundblad efterträder Lars Lundin, som utnämnts till chef för affärsområdet Paper hos Holmen. Arvid Sundblad tillträder sin tjänst hos Fiskeby den 1 september och kommer under september månad att ta över det formella ansvaret efter Lars Lundin.

”Jag är hedrad och mycket glad att få chansen att ansluta mig och leda teamet på Fiskeby. Det är ett företag med lång historia, som har en stark position i branschen. För mig är Fiskeby en hållbar aktör, som har en viktig roll i kretsloppet, där återvunnen fiber av hög kvalitet används för produktion av nya förpackningar”, säger Arvid Sundblad.

Nuvarande Fiskeby-VD:n Lars Lundin tillträder sin nya tjänst hos Holmen Paper den 1 december i år. Även han har mångårig erfarenhet av pappers- och förpackningsbranschen och har förutom Fiskeby Board även haft befattningar inom bland annat Stora Enso

”Lars Lundin är en omvittnat god förändringsledare med mångårig erfarenhet från både produktionssidan och marknad. Hans samlade kompetens behövs i arbetet med att fortsätta utveckla vår affär och jag är övertygad om att Lars kommer ta Holmen Paper till nästa nivå”, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef för Holmen, i ett pressmeddelande.

Lars Lundin efterträder Nils Ringborg, som blir kvar i Holmens koncernledning som rådgivare åt VD.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost