Arvid Sundblad utnämnd till ny VD för Fiskeby Board

PUBLICERAD: 14 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Arvid Sundblad blir ny VD för Fiskeby Board i Norrköping.|Lars Lundin lämnar VD-stolen i Fiskeby Board och blir ny affärsområdeschef för Holmen Paper.

Arvid Sundblad blir ny VD för förpackningskartongtillverkaren Fiskeby Board AB i Norrköping. Arvid Sundblad har mångårig erfarenhet från förpackningsbranschen, bland annat från Holmen-ägda kartongproducenten Iggesund Paperboard, där han varit marknads- och försäljningschef..

Arvid Sundblad efterträder Lars Lundin, som utnämnts till chef för affärsområdet Paper hos Holmen. Arvid Sundblad tillträder sin tjänst hos Fiskeby den 1 september och kommer under september månad att ta över det formella ansvaret efter Lars Lundin.

”Jag är hedrad och mycket glad att få chansen att ansluta mig och leda teamet på Fiskeby. Det är ett företag med lång historia, som har en stark position i branschen. För mig är Fiskeby en hållbar aktör, som har en viktig roll i kretsloppet, där återvunnen fiber av hög kvalitet används för produktion av nya förpackningar”, säger Arvid Sundblad.

Nuvarande Fiskeby-VD:n Lars Lundin tillträder sin nya tjänst hos Holmen Paper den 1 december i år. Även han har mångårig erfarenhet av pappers- och förpackningsbranschen och har förutom Fiskeby Board även haft befattningar inom bland annat Stora Enso

”Lars Lundin är en omvittnat god förändringsledare med mångårig erfarenhet från både produktionssidan och marknad. Hans samlade kompetens behövs i arbetet med att fortsätta utveckla vår affär och jag är övertygad om att Lars kommer ta Holmen Paper till nästa nivå”, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef för Holmen, i ett pressmeddelande.

Lars Lundin efterträder Nils Ringborg, som blir kvar i Holmens koncernledning som rådgivare åt VD.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x