Arla Plasts VD lämnar sin post på grund av ”bristande samsyn”

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Håkansson har fått lämna sin VD-post i Arla Plast med omedelber verkan efter ”bristande samsyn” mellan honom och styrelsen. (Bild Arla Plast)|Christian Krichau har utsetts till interimistisk VD tills ny VD har rekryterats. (Bild fr LinkedIn)

Henrik Håkansson, VD för plastföretaget Arla Plast AB i Borensberg utanför Motala, lämnar sin post med omedelbar verkan på grund av ”bristande samsyn” mellan honom och bolagets styrelse.

Christian Krichau har utsetts till interimistisk VD tills ny VD har rekryterats. (Bild fr LinkedIn)

Arla Plast AB:s styrelse har beslutat att tills vidare tillsätta Christian Krichau, nuvarande Production and Technical Manager i bolaget, som interim-VD samtidigt som rekryteringsprocessen för att hitta en ny permanent VD omedelbart inleds.

”Henrik Håkansson tillträdde som VD för Arla Plast 2018. Under hans tid som VD har Henrik bidragit till bolagets utveckling genom att bland annat genomdriva bolagets börsintroduktion. På grund av bristande samsyn kring frågor om ledningen av bolaget mellan styrelse och VD gör styrelsen emellertid bedömningen att ett byte av VD är nödvändigt”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

”På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Henrik för hans arbete”, säger Kenneth Synnersten, styrelsens ordförande i en kortfattade kommentar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax