Arla Plasts VD lämnar sin post på grund av ”bristande samsyn”

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Håkansson har fått lämna sin VD-post i Arla Plast med omedelber verkan efter ”bristande samsyn” mellan honom och styrelsen. (Bild Arla Plast)|Christian Krichau har utsetts till interimistisk VD tills ny VD har rekryterats. (Bild fr LinkedIn)

Henrik Håkansson, VD för plastföretaget Arla Plast AB i Borensberg utanför Motala, lämnar sin post med omedelbar verkan på grund av ”bristande samsyn” mellan honom och bolagets styrelse.

Christian Krichau har utsetts till interimistisk VD tills ny VD har rekryterats. (Bild fr LinkedIn)

Arla Plast AB:s styrelse har beslutat att tills vidare tillsätta Christian Krichau, nuvarande Production and Technical Manager i bolaget, som interim-VD samtidigt som rekryteringsprocessen för att hitta en ny permanent VD omedelbart inleds.

”Henrik Håkansson tillträdde som VD för Arla Plast 2018. Under hans tid som VD har Henrik bidragit till bolagets utveckling genom att bland annat genomdriva bolagets börsintroduktion. På grund av bristande samsyn kring frågor om ledningen av bolaget mellan styrelse och VD gör styrelsen emellertid bedömningen att ett byte av VD är nödvändigt”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

”På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Henrik för hans arbete”, säger Kenneth Synnersten, styrelsens ordförande i en kortfattade kommentar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x