Årets Labelexpo Europe ställs in på grund av Ukraina-kriget

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Årets Labelexpo Europe i Bryssel ställs in med kort varsel och flyttas till september 2023.||”Detta var det mest ansvarsfulla beslutet att fatta”, säger Labelexpos VD Lisa Milburn. (Bild Tarsus Group/Labelexpo)

Etikettmässan Labelexpo Europe 2022, som skulle ägt rum i Bryssel i slutet av april, ställs nu in med kort varsel på grund av kriget i Ukraina. Tarsus Group, som arrangerar mässorna i Labelexpo Global Series, uppger att nya mässdatum i stället blir 11 – 14 september 2023.

Arrangörsteamet skriver i ett pressmeddelande att den snabbt utvecklande krigssituationen i Ukraina tillsammans med det betydande tryck på leveranskedjan, som den europeiska etikettindustrin för närvarande upplever, gör att man beslutat flytta mässan cirka ett och ett halv år framåt i tiden.

”Detta var det mest ansvarsfulla beslutet att fatta”, säger Labelexpos VD Lisa Milburn. (Bild Tarsus Group/Labelexpo)

Labelexpo Global Series uppger att beslutet att ställa in årets mässa kommer efter nära samråd med utställare, organisationer och den breda etikettbranschen.

”Jag vill tacka för det stöd vi har fått från etikettbranschen, där många engagerar sig för och sett fram emot Labelexpo Europe, trots de problem som många av dem för närvarande hanterar. Vi vet att beslutet att senarelägga mässan är lika nedslående för dem som det är för oss. I det nu uppkomna skedet känner vi att detta var det mest ansvarsfulla beslutet att fatta”, säger Labelexpos VD Lisa Milburn.

Enligt ett pressmeddelande kommer alla gjorda anmälningar och registreringar, etc. nu automatiskt att flyttas till mässan i september 2023.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}